Suudiler, Türkiye Kökenliye Bu Yıl Sıkıntı Çıkarıyor - Son Dakika
Güncel

Suudiler, Türkiye Kökenliye Bu Yıl Sıkıntı Çıkarıyor

Suudiler, Türkiye Kökenliye Bu Yıl Sıkıntı Çıkarıyor

ZAMANINDA başvuran ve gerekli şartları taşıyan Türkiye kökenli Alman vatandaşı Müslümanlara, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği'nden gönderilen elektronik postada, "Almanya ve diğer ülke pasaportu taşıyan hacı adayları için Sudi Arabistan makamlarından kaynaklarından nedenlerden...

23.06.2018 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAMANINDA başvuran ve gerekli şartları taşıyan Türkiye kökenli Alman vatandaşı Müslümanlara, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği'nden gönderilen elektronik postada, "Almanya ve diğer ülke pasaportu taşıyan hacı adayları için Sudi Arabistan makamlarından kaynaklarından nedenlerden dolayı vize alınamama ihtimali söz konusudur" uyarısı yapıldı. Suudi Arabistan makamlarının aldığı bu karardan 500'ün üzerinde Türkiye kökenlinin mağdur edildiği dile getirildi.

Alman vatandaşı Müslümanlara Din Hizmetleri Müşavirliği'nden gönderilen yazıda yaşanan sıkıntı dile getirildi ve şu bilgi verildi:

Alman pasaportlu hacı adaylarına büyükelçilikten gönderilen yazı.

"Alman pasaportu taşıyan hacı adayları için talep edilen kontenjanla ilgili şimdiye kadar kesin bir netice alınamamıştır. Bir netlik oluşmaması sebebiyle Alman pasaportu taşıyan hacı adaylarımızın bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Kayıtlarını sonlandırmak isteyen Alman pasaportlu hamili hacı adaylarımızın ücretleri herhangi bir kesinti yapılmaksızın iade edilecektir."

520 MAĞDUR OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Sıkıntı yaşayanlardan biri olan Seydi Ahmet Göksu, "Hacca gitmek için zamanında başvurumu yapmış, 2 bin euro ön ödemede bulunmuştum. Din Hizmetleri Müşavirliği'nden gelen yazıda Alman vatandaşlarına vize almada zorluk çıkarıldığı, çalışmaların sürdürüldüğü bildiriliyordu. Maalesef Diyanet işleri Başkanlığı aracılığı ile hacca gitmek isteyen 520 Alman vatandaşının mağdur edildiği bilgisine ulaştım" dedi.

Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar.

SORUN ÇÖZÜLECEKMİŞ GİBİ GÖRÜNMÜYOR

Konu hakkında sorumuz üzerine açıklamalarda bulunan Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, sıkıntıları aşma konusunda çalışmaların sürdüğünü, fakat çok umutlu olmadıklarını dile getirdi:

"Biliyorsunuz, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile hem Türk vatandaşlarımızı, hem de Türk asıllı Alman vatandaşlarımızı şimdiye kadar her sene kutsal topraklara götürdük. Bu sene Arabistan başkonsolosluğu başvurulara itiraz ederek, 'Siz Almanya da yaşayan bir Alman vatandaşını Türkiye'den hacca götüremezsiniz!' dedi. Vize Türkiye den alınmasa bile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kontenjanına dahil olduklarından benzer durumdaki vatandaşlarımız için yapılan başvuruları Suudi Arabistan Başkonsolosluğu bu sene kabul etmedi. Çok uğraşılmasına rağmen kabul ettiremedik. Alman vatandaşı oldukları için değil, Diyanet kanalıyla gitmek istedikleri için izin verilmiyor. Krizi aşmak için iki aydır çalışılıyor. Defalarca Suudi Arabistan yetkilileriyle görüşülmesine rağmen sonuç alınamadı. Sorunun çözümü konusunda çok da umutlu değiliz."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Suudiler, Türkiye Kökenliye Bu Yıl Sıkıntı Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement