Taliban Yeni Afgan Liderinin Fotoğrafını Yayınladı - Son Dakika
Güncel

Taliban Yeni Afgan Liderinin Fotoğrafını Yayınladı

Taliban Yeni Afgan Liderinin Fotoğrafını Yayınladı

Geçtiğimiz hafta öldürülen Taliban lideri Molla Mansoor'un yerine lider olarak seçtiği Molla Mevlevi Akhundzada'nın fotoğrafı yayınlandı.

25.05.2016 12:37  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afgan Talibanı, örgütün lideri Molla Mansur'un öldüğünü doğrulayarak Hebetullah Ahunzada'nın yeni lider seçildiğini açıkladı. Taliban, yeni liderin fotoğrafını da yayınladı.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DOĞRULANDI

Taliban sözcülerinden Zabiullah Mücahed, yaptığı yazılı açıklamada, Molla Ahtar Muhammed Mansur'un Afganistan ile Pakistan arasındaki sınır bölgesinde ABD'nin İnsansız Hava Aracı saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

AHUNZADA YENİ LİDER SEÇİLDİ

Örgütün üst düzey toplantısında Hebetullah Ahunzada'nın yeni lider seçildiğini belirten Mücahed, Seracuddin Hakkani ile örgütün kurucusu Molla Ömer'in oğlu Mevlevi Muhammet Yakub'un da yardımcıları olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFI YAYINLANDI

Molla Mansur, 21 Mayıs'ta Pakistan'ın Baluçistan eyaletinde düzenlenen İHA saldırısında bir arkadaşıyla öldürülmüştü. Mansur'un yerine lider olarak seçilen Molla Mevlevi Akhundzada'nın fotoğrafını yayınladı.

ASKERİ GEÇMİŞİ BULUNMUYOR

Akhunzada, bir köy imamı. Taliban twitter üzerinden yayınladığı fotoğrafla yeni liderini tanıtırken yeni liderin askeri ya da politik bir geçmişi olmadığı ifade ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taliban Yeni Afgan Liderinin Fotoğrafını Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Rizeli: Şu sömürgeci güçler karismasa var ya Afkanistanda bi güç kazanacak ödevleri yönetecek bu kadar insanda boşuna olmeyecek. 5 0 Yanıtla

Advertisement