Tamer Yiğit'e Eyüp'te Onur Gecesi - Son Dakika
Güncel

Tamer Yiğit'e Eyüp'te Onur Gecesi

İstanbul Balıkesirliler Derneği'nce, Tamer Yiğit'in 50'nci sanat yılı dolayısıyla "Onur Gecesi" düzenlendi.

25.04.2013 16:57

Geceye katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, usta sanatçıyı anlattı.

Eyüp Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Eyüp Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gecede konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tamer Yiğit hakkında daha önce bildikleri ile bu gece duyduklarını karşılaştırdığını belirterek, "Çok güzel bir geçmişi var. Örnek bir aile babası. Ülkemize, gençlik yıllarımızda eğlence dünyamıza 200 eser armağan etmiş. Yarım asır boyunca Türk sinemasına hizmet etmiş, şimdi de millete hizmet ediyor" dedi.

Yiğit'i, AK Parti'nin kuruluşu vesilesiyle daha önce ismen tanıdıklarını, sonra da yüz yüze tanışma fırsatı bulduklarını aktaran Yıldırım, bu gece de kendisiyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Yıldırım, Yiğit'in hemşehrileri Balıkesirlilere, bu güzel ve etkileyici organizasyon için teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Balıkesir'de bizim de çok emeğimiz, işimiz var. Koca Seyit ismi malumdur, fotoğraflarda görürüz. Çanakkale'de 280 kiloluk mermiyi cepheye sırtında taşıyan o yiğit adamın, Koca Seyit'in ismini de Balıkesir Körfez Havaalanı'na koyduk. Tamer Yiğit de o Koca Seyit'in memleketinden."

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Yiğit'in 50. sanat yılını geride bıraktığı gecede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Tamer Yiğit, unutulmayacak bir sanatçı. Türk sinemasının en yakışıklı artistlerinden, jönlerinden biri. Ama kendi güzelliğinin ötesinde bir gönül güzelliği var. Bunu hepimiz biliyoruz. Çok mütevazı, işini iyi yapan, bunu önemseyen bir kişiliğe sahip. Dolayısıyla sevilen bir sanatçı. Kendisine nice uzun yıllar, sağlıklı ömürler diliyoruz. 60. sanat yılını da hep birlikte sağlıkla kutlamayı temenni ediyoruz."

"En iyi günlerde bir arada olmak dileğiyle..."

Tamer Yiğit de böyle bir geceyi yaşadığı için çok duygulandığını ifade ederek, "Duygularımı şu an tanımlamaya imkan yok. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği olanlara çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız onur verdi, şeref verdi. Kendim ve Balıkesirliler adına Bakanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah tekrar en iyi günlerde bir arada olmak dileğiyle" diye konuştu.

Yiğit'in, sinema filmlerinden kesitlerin ve fotoğraflarından oluşan bir serginin davetlilerle paylaşıldığı gecede zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

İstanbul Balıkesirliler Derneği'nce, Yiğit'e plaket takdim edildi.

Müşerref Akay ve Seyyal Taner'in sevilen şarkılarını seslendirdiği geceye, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tamer Yiğit'e Eyüp'te Onur Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement