Tarih ve Doğanın İçinde Bir Köy - Son Dakika
Güncel

Tarih ve Doğanın İçinde Bir Köy

Tarih ve Doğanın İçinde Bir Köy

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Üçağız Köyü, tarihin ve doğanın içinde bir cennet.

25.09.2011 03:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Üçağız Köyü, tarihin ve doğanın içinde bir cennet.

Bu dünyadaki cennet olarak adlandırılan Kekova'nın merkezi Üçağız Köyü. Tam tarihin ve doğanın içinde bir köy. Theimussa Antik Kenti ile koyun koyuna yaşayan bir köy. Mavi yolculuğa çıkanlar için tam bir doğal liman.Adını Akdeniz'in Kekova

Koyu'na bağlandığı üç tane yan yana olan boğazdan alıyor.

Köyün üç tarafı maki örtüsü ile kaplı, yemyeşil tepelerle çevrili. Mavi yolculuğa çıkan Akdeniz tutkunlarının köye ulaştığı üç boğaz var. Mavi tutkunları bu üç boğazdan geçerek köye ulaşıyor. Denize uzanan tahta iskeleler artık tarih oldu Üçağız Köyü'nde. Kültür ve Turizm bakanlığı'nda iki yıl önce yapılan yüzer iskele, limana bir güzellik katmış durumda. Yeni iskeleye yanaşan teknelerdeki Akdeniz tutkunları, her yeri antik kalıntılarla dolu olan köyde birkaç gün geçirirler.Bu kalıntılar tarihi M.Ö 4.yüzyıla kadar uzanan Theimussa Antik Kenti'ne aittir.İskelenin hemen arkasında ev tipi bir mezar bulunmaktadır. Ev tipi Likya mezarları ile bugünkü evler içi içedir. Köyün doğusunda denizin hemen üstünde birbirine binmiş hissi veren birçok lahit bulunmaktadır.Bu lahitlerde yazıtlarda, yatan kişinin Myra ve Kyaenai vatandaşı olduğu yazılıdır. Bu da gösteriyor ki, Myra, Theimussa ve Kyaenai şehirleri Likya Uygarlığı içinde bir birlik oluşturmuştur.Mezarlar Helenistik ve Roma dönemine aittir. Üçağız koyu tam bir doğal limandır. Bu doğal limanda başta kano olmak üzere birçok su sporu yapılabilir.

Üçağız Köyü, birinci derecede tarihi ve doğal sit alanıdır.Köyde yaşayanların büyük çoğunluğu, sit yüzünden mahkemeliktir. Tarihi evleri Üçağız Köyü'ne bir gizem katar. Bazıları begonvil çiçekleri ile süslüdür.Bu gizemli köyün her yıl gelen Batı Avrupalı müdavimleri vardır.Onlar için Üçağız Köyü bir tutkudur.Mavi yolculuğa çıkan Akdeniz tutkunları, akşamları hemen kıyıdaki restoranlarda Akdeniz'in nefis deniz ürünlerini tadarlar. Günübirlik turlarla Üçağız Köyü'ne gelenler, köyden kiraladıkları teknelerle Kekova Koyu'ndaki Simena Antik Kenti, Hamidiye Koyu, Korsanlar Mağarası, Batık Kent, Tersane Koyu ve Sıçak Koyu'ndaki Aperlai Antik Kenti'ni gezebilirler.Birbirinden ilginç koylarda denize girebilirler.Üçağız'ın en önemli sorunu arıtma sorunudur.Acilen Üçağız Köyü'ne ve köye bağlı Kaleköy Mahallesi'ne acilen arıtma sistemi kurulmalıdır.

Üçağız Köyü, bağlı olduğu Demre İlçesi'ne 20 kilometredir.Demre'den düzgün bir karayolu ile ulaşılabilir.Kaş'tan 45 kilometredir.Kaş'tan da karayolu ile ulaşılabilir.Ayrıca Demre'nin Çayağzı Limanı'ndan kiralanacak teknelerle Üçağız Köyü'ne gidilebilir.Akdeniz'in mavilikleri içinde teknede bir gün geçirilebilirler.

Üçağız Köyünde tatil yapan Alman Hedda Brinkmann; insan burada tarihi, doğayı, denizi bir arada görüyor. Yatla gezilebiliyor, insan burada dinleniyor. Küçük pansiyonlar, tepeden nefis bir manzara. Her şey mükemmel burada dedi.

Avusturyalı Cristian Klein; çok güzel bir yer. Her şey doğal burada. Sürekli güzel bir hava. Burada tatil harika benim için dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarih ve Doğanın İçinde Bir Köy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement