Tarihi Kervansarayda İlk Konser - Son Dakika
Kültür Sanat

Tarihi Kervansarayda İlk Konser

Tarihi Kervansarayda İlk Konser

Klasik Türk Müziği Konseri verildi. Konserin ardından Azize Aliyeva piyano resitali sundu.

14.03.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Program koro tarafından seslendirilen 'Firkatin aldı bütün nevşe-i tâbım bu gece', 'Seni sevdâ çiçeğim, tâc-ı serim', 'Mâh yüzüne aşıkanım' eserlerinin ardından solist Duygu Şen' Görmedim ömrümün asude geçen bir demini', solist Cem Taşkıner 'Sine-i sûzanıma ahım yeter' ve solist Sadettin Çakır 'Söyle derdini kaç yıl çekecek, bu dertli başım' adlı eserlerini seslendirdi.

Konser koronun okuduğu 'Bende hicrân yarasından da derin bir yara var', 'Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgârına', 'Pınarın başında su verdin, içtim', 'Elâ gözlerine kurban olduğum', 'Erkilet güzeli bağlar bozuyor' ve 'Körfez'deki üç beş güzel' şarkıları ile son buldu.

Konser sonrası konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk Sanat Müziği konserinin, Ortaköy kervansarayın belediye bünyesine geçişiyle tarihi ve nostaljik ortamda gerçekleştirilen ilk sanatsal faaliyet olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Konserin otantik ve tarihi değerin ilçe halkı tarafından bilinmesi amaçlı Ortaköy Kervansarayında gerçekleştirildiğini söyleyen Aktaş, bu konserin devamında her 2 ayda bir böyle sanatsal faaliyetlerin rutin olarak bu mekânda yapılacağını kaydetti.

Aktaş, ayrıca kervansarayda değişik etkinlik ve programlar icra etmek isteyen farklı kurum ve kuruluşların da kullanım ve istifadesine açılacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tarihi Kervansarayda İlk Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement