Tarım Öğretiminin 166. Yılı - Son Dakika
Yerel

Tarım Öğretiminin 166. Yılı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, tarımsal üretim olmaması halinde hayatın duracağını bildirdi.

11.01.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, tarımsal üretim olmaması halinde hayatın duracağını bildirdi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Tarım Öğretiminin 166. Yılı kutlamaları kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Yerleşkesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Mithat Özsan Amfisi'nde devam törende, Türkiye'nin tarım alanında dünya ülkeleri arasında 7'nci sıraya yükseldiğini belirtti.

Dünyanın en önemli sorununun üretim ve buna bağlı olarak istihdam olduğunu ifade eden Coş, şunları kaydetti:

"Üretimde de en önemli husus tarımsal üretimdir. Çünkü tarımsal üretim hayatın devamı için gereklidir. Tarımsal üretim olmazsa hayat durur. Bundan dolayı, tarımsal üretim potansiyelimizi dünya olarak iyi kullanmamız lazım. Bu hususta en büyük güvencemiz sizlerin temsil ettiği Türkiye'de modern tarımı gerçekleştiren ziraat mühendislerimiz, ziraat tekniker ve teknisyenlerimizdir."

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da tıp doktoru olmasına rağmen ziraat ile yakın ilişkisi olduğunu ifade etti.

Çoraklaşma konusuna da değinen Akınoğlu, üniversite yerleşkesinde okaliptüs ağaçlarının yerine yenilerini dikmeye başladıklarını kaydetti.

ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden de mezunların en büyük sıkıntısının istihdam olduğuna işaret etti.

Bu nedenle de ziraat fakültelerine alınacak öğrenci sayısının artırılmaması ve yeni ziraat fakültelerinin açılmaması gerektiğini savunan Küden, şunları kaydetti:

"Ziraat fakültelerinin sayısının 27'ye ulaştı. Yeni açılan birçok fakültede laboratuvar ve araştırma uygulama alanları bulunmuyor. Tarım eğitiminde teoriye ağırlık veriliyor ve bu da kaliteyi düşürüyor."

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin Yeter ise ziraat fakültelerinden her yıl yaklaşık 5 bin öğrenci mezun olduğunu bildirdi.

Yeter, "73 milyon nüfusun yakın bir gelecekte 100 milyon olacağı bilincinde olan biz ziraat mühendisleri, toplumun sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması konusunda üzerimize düşeni yapmaktayız. Ancak, üretim paydaşımız çiftçiler teknik bilgiyi ve teknolojiyi kullanmasına rağmen yanlış ve yetersiz tarım politikaları nedeni ile üretimde ciddi zorluklarla karşı karşıyalar" ifadeleri kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından meslekte 50, 40 ve 30 yılını dolduran ziraat mühendislerine plaketleri Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden, Prof. Dr. Uygun Aksoy ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Şahin Yeter tarafından verildi.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarım Öğretiminin 166. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement