Tarım Ürünleri Fiyat Endeksi Raporu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Tarım Ürünleri Fiyat Endeksi Raporu

16.12.2025 11:18

Kasım'da Tarım ÜFE'de aylık yüzde 1,56 azalış, yıllık yüzde 31,97 artış kaydedildi.

(ANKARA) - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksinde kasım ayında 2025 yılı kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,56 azalış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 31,97 artış oldu.

TÜİK, kasım ayına ilişkin "Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi"ni açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE'de (2020=100), 2025 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,56 azalış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 31,97 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,45 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 37,58 artış gerçekleşti.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,75 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,66 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,07 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 0,69 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 0,03 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 2,17 artış gerçekleşti.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 122,79 artış ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 38,02 azalış ile tropikal ve subtropikal meyveler oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tarım Ürünleri Fiyat Endeksi Raporu - Son Dakika


Advertisement