"Tarla Okulu"Nda Öğrendikleri Bilgileri Yarıştırdılar - Son Dakika
Yerel

"Tarla Okulu"Nda Öğrendikleri Bilgileri Yarıştırdılar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Tarla Okulları Projesi" kapsamında Muğla ve ilçelerinde eğitim gören çiftçi aileler yarıştı

04.11.2013 17:34

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tarla Okulları Projesi" kapsamında Muğla ve ilçelerinde eğitim gören aileler, tarım konusunda düzenlenen bilgi yarışmasında yarıştı.

Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Ticaret ve Sanayi Orası Salonu'ndaki yarışın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de tarımın ve çiftçilerin kabuk değiştirdiğini, daha önceleri dededen kalma yöntemlerle yapılan tarımın terk edilip bilinçli, eğitilmiş çiftçilerle tarım yapıldığını söyledi.

Bilinçsiz yapılan tarımın Türkiye'nin de fakirleşmesine neden olduğuna işaret eden Kurt, bunun bir yarışma değil, eğitim programı olduğunu kaydetti. Türkiye'nin en büyük zenginliğinin tarım olduğunu dile getiren Kurt, "Başka ülkelerin başka zenginlikleri olabilir ama örneğin kıtlık anında petrolü yiyemezsiniz ama bilinçli bir çiftçiniz varsa ülke insanınız hiçbir zaman aç kalmaz" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye'de Örtüaltı Sebze, Meyve ve Bağlarda Entegre Mücadele ve Entegre Ürün Yönetiminin Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında Fethiye, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde Çiftçi Tarla Okulları açıldığını söyledi.

Projenin amacının yetiştirilen kültür bitkilerindeki hastalık, yabancı otların mücadelesinde ekonomi, insan sağlığı ve biyolojik çeşitliliğin korunması olduğuna işaret eden Ekici, "Okullarda 70 üreticiye eğitim verilerek, 385 dekar alanda üretim yapılmıştır. Günümüzde her şey insan sağlığı için. Bugün ürettiğimiz domates dünyanın birçok ülkesindeki ailelerin sofrasında bulunuyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için sadece ülkemizde değil tüm dünyada entegre mücadele yöntemlerine ağırlık verilmelidir" dedi.

Yarışmaya, Fethiye'den Fatma-Bilal Balcıoğlu, Dalaman'dan Emine-Duran Bayar ve Ortaca'dan da Münevver-Rasık Reyhan çiftleri katıldı.

Programda yarışmacılara 20 soru yöneltildi. Yarışmayı Ortaca'dan katılan ve Muğla'yı Türkiye finallerinde temsil edecek Münevver-Rasık Reyhan çifti 19 soruyu doğru yanıtlayarak kazandı. Yarışmacılara televizyon ve dizüstü bilgisayar hediye edildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Tarla Okulu'Nda Öğrendikleri Bilgileri Yarıştırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement