Tartan'dan Geriatri, Obezite Alzheimer Merkezi - Son Dakika
Yerel

Tartan'dan Geriatri, Obezite Alzheimer Merkezi

Tartan\'dan Geriatri, Obezite Alzheimer Merkezi

Konak Belediyesi, Alzheimer ve Geriatri Derneği ile işbirliğinde hareket ederek Halil Rıfat Paşa’da İkinci Bahar Evi’ni çok yakında hizmete sokacak.

14.03.2014 16:42

Konak Belediyesi, Alzheimer ve Geriatri Derneği ile işbirliğinde hareket ederek Halil Rıfat Paşa'da İkinci Bahar Evi'ni çok yakında hizmete sokacak. İnşaası biten merkezi ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan merkezin 5 yıldızlı hizmet vereceğini söyledi.

Eylül 2013'te temeli atılan ve kısa sürede bitirilen Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İkinci Bahar Evi ilk ziyaretçilerini kabul etti. Mefruşat ve mobilya ihtiyaçları da tamamlandıktan sonra hizmete girecek olan merkezin ziyaretini Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alzheimer Derneği Başkanı Aysel Gürsoy, dernek üyeleri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı huzurevi sakinleri, Akın Simav Mahalle Muhtarı Hatice Gazezoğlu ile semtteki eğitim yuvası Özel Çamlaraltı Koleji'nin sahibi Engin Dirikal katıldı.

Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Aysel Gürsoy, Başkan Tartan'a teşekkür ederek, "İkinci baharını yaşayacakları büyüklerimiz bu merkezde buluşarak vücut ve zihin zindeliklerini sürdürebilecekleri, sosyal paylaşımda bulunabilecekleri bir merkez. Rüyamızı paylaştık ve Başkan Tartan bize inandı, güvendi. Hayalimizi gerçekleştirdikleri için teşekkür ederiz" dedi.

Özel Çamlaraltı Koleji'nin sahibi Engin Dirikal 45 yıldır semtte bulunduğunu belirterek, "Bu semt adına onur verici bir kazanım. İzmir'in en güzel semtlerinden birinde böyle bir merkeze sahip olmak mutluluk verici. İkinci baharlarını yaşayan gençler buranın imbatıyla daha da gençleşecek" dedi.

Özellikle yaşlı ve engelli yurttaşlarla ilgili projeler ürettiklerini, bu anlamda kendileri için kullanılan 'engelli ve yaşlı dostu belediye' ünvanına yakışır hizmetleri yoğunlaştıracaklarını belirten Başkan Tartan, "Göreve geldiğimden bu güne kadar halkın istemleri doğrultusunda hizmet vermeye çalıştım. Hiç kendine yontan bir adam olmadım. Halil Rıfat Paşa'ya tarihinde iki kez devlet eli değmiş, ikinde de benim elim değmiş. İkinde Halil Rıfat Paşa Köşkü, diğeri de İkinci Bahar Evi. En kısa zamanda iç düzenlemesi de tamamlanarak hizmete açılacak. Herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Tartan, gelecek dönemde de Çınarlı da benzer bir hizmet merkezini hizmete sokmayı planladıklarını söyledi.

İKİNCİ BAHAR EVİNDE BEŞ YILDIZLI HİZMET

Zemin altında iki kat olmak üzere toplam 7 kat yapılan merkez İkinci Bahar Evi Yaşlı Gündüz Bakımevi geriatri, obezite ve alzheimerlı hastaların sosyal faaliyette bulunabileceği bir hizmet merkezi. Merkezde; yaşlılar müzik, tiyatro, resim, el sanatları, aşçılık gibi kurslar alabilecek. Sohbet edebilecekler, televizyon izleyebilecekler, tavla, dama gibi oyunlar oynayabilecekler. Ayrıca çay, kahve içebileceği, yemek pişirebileceği, bulaşık yıkayabileceği mutfaklar da yer alıyor. Merkezde, yaşlı hasta bakımında uzman kişiler de bulunacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tartan'dan Geriatri, Obezite Alzheimer Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement