Tasarrufu Alışkanlık Haline Getirmeliyiz" - Son Dakika
Güncel

Tasarrufu Alışkanlık Haline Getirmeliyiz"

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, daha iyi bir gelecek ve cari açığın dengelenmesi için Türkiye'de tasarruf oranlarının artırılması gerektiğini belirtti.

28.10.2015 13:00

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, daha iyi bir gelecek ve cari açığın dengelenmesi için Türkiye'de tasarruf oranlarının artırılması gerektiğini belirtti.

Bostan, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Tasarrufu hayatımızın en önemli alışkanlıklarından biri haline getirmemiz lazım" ifadesini kullandı.

Düşük tasarruf oranlarının, gelişen bir ülke için yatırımların daha fazla dış finansmanla gerçekleştirilmesi anlamına geldiğini vurgulayan Bostan, bu durumun, büyümenin sürdürülebilirliği açısından önemli riskler taşıdığına dikkati çekti. Bostan, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki tasarruf oranını artırmak, cari açığı dengelemek açısından da büyük önem taşıyor. Bunun için herkese görev düşmektedir. Tasarruf, bireylerin daha iyi bir gelecek kurmaları için de kaçınılmaz. Türkiye'nin tasarruf oranı 2013'te yüzde 13,14'tü. Son açıklanan Orta Vadeli Program'da, 2014 yılında yüzde 14,9 olan yurt içi tasarrufların milli gelire oranının, 2015 yılında yüzde 15,2, 2016 yılında yüzde 16,2 ve 2017 yılında da yüzde 17,1 düzeyine çıkacağı tahmin ediliyor. Bu oranlar yeterli değil. Türkiye'nin tasarruf oranlarının yüzde 20'ler seviyesine çıkarılması gerekiyor."

"BES'te 45,4 milyar TL'lik bir tasarrufumuz var"

Türkiye'deki tasarrufların uzun süreden sonra ilk kez geçen yıl arttığını anımsatan Bostan, "Bu artışın kaynağına baktığımızda Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) önemli rol oynadığı görülüyor. Bugün BES'te 45,4 milyar TL'lik bir tasarrufumuz ve 5 milyon 789 binden fazla katılımcımız var. Hem katılımcı sayısı hem de toplanan fon miktarına baktığımızda önümüzde umut veren bir tablo var" bilgilerini de paylaştı.

Bostan, sadece tüketen değil üreten ve tasarruf bilinciyle yetişen gençleri topluma katmayı, sosyal sorumluluk bilinci içerisinde görev edindiklerinin altını çizerek, "Bireysel Emeklilik şirketleri olarak sektöre yönelik iletişim, bilgilendirme ve teşvik adına devletten büyük desteğin alındığı bir dönem geçiriyoruz. Bizler de sektör oyuncuları olarak devlet katkısını destekleyen ek faydalarla daha çok katılımcıyı BES'e dahil edebilmek için çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tasarrufu Alışkanlık Haline Getirmeliyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement