Tatil için geldiği Türkiye'de ezan sesinden etkilendi, Müslüman oldu - Son Dakika
Yaşam

Tatil için geldiği Türkiye'de ezan sesinden etkilendi, Müslüman oldu

Ukrayna'dan Bursa'nın İznik ilçesine tatil için gelen Daria Yaroshenko, Ayasofya Camii'nde okunan ezan sesinden etkilenerek Müslüman oldu. Adını Derya olarak değiştiren kadın, savaşın sona ermesiyle ülkesine döneceğini dile getirdi.

08.04.2022 16:26  Güncelleme: 16:40

Bursa'nın dünyaca ünlü tarihi ilçesi İznik'e gezi amaçlı gelen Daria Yaroshenko, bir lokantada yemek yediği esnada İznik Ayasofya Camii'nde okunan ezan sesinden etkilendi. Daha sonra eşi ile birlikte camiye giden Yaroshenko, ezanı okuyan müezzin Osman Çakmak ile tanıştı. Müslüman olmak istediğini açıklayan genç kadın, İznik İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş ile birlikte ezanın okunduğu Ayasofya Camii'nde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Ezandan etkilendi, Müslüman oldu

DARİA OLAN İSMİNİ DERYA OLARAK DEĞİŞTİ

Müslüman olan genç kadın, adını Derya olarak değiştirdi. İznik İlçe Müftüsü, Müslüman olan genç kadına Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Ezandan etkilendi, Müslüman oldu

Müslüman olma nedenini ve İslam dinini seçtiği dönemi anlatan Ukraynalı Daria, "İznik'in tarihi bir yer olduğunu duymuştum. Gezmek amaçlı geldik. Burada yemek yerken Ayasofya Camii'nden ezan sesini duydum, çok etkilendim. Osman hocanın sesi beni çok etkiledi. İçimde bir şeyin titrediğini hissettim. İnternetten Kur'an-ı Kerim'i araştırdım. Kendi isteğimle Müslüman olmaya karar verdim" dedi.

Ezandan etkilendi, Müslüman oldu

"SAVAŞ SONA ERDİĞİ GİBİ ÜLKEME DÖNECEĞİM"

Ülkesindeki savaşın kendisini çok etkilediğini dile getiren genç kadın, "Benim orada yaşayan akrabalarım var. Onların hayatlarından endişe ediyorum, kalbim de çok acıyor. Savaş bittiği gibi ülkeme gideceğim" diye konuştu.

Tatil için geldiği Türkiye\'de ezan sesinden etkilendi, Müslüman oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tatil için geldiği Türkiye'de ezan sesinden etkilendi, Müslüman oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Alis Yiğit: Ezan sesinden etkilenip müslüman olan hoşuna gitmeyen bir şey yaşadıktan sonra da dinden bana göre degil der dinden çıkar din eğlence değil ciddi bir meseledir öyle dini oyuncak yapamazsınız 4 3 Yanıtla
  • Alis Yiğit: Ezan sesinden etkilenip müslüman olanda ne bileyim saçma uzun uzun araştırdım uzun uzun düşündüm araştırdım Kendi dilimde Kur'an meali okudum ondan sonra Müslüman oldum demiyor merak ettim çok araştırdım çok okudum ondan sonra Müslüman oldum demiyor 2 3 Yanıtla
  • Misbah Değerli: Ya Hâdi ya Allah ! 0 0 Yanıtla

Advertisement