Tatsız Siftah - Son Dakika
Spor

Tatsız Siftah

Tatsız Siftah

Everton formasıyla Premier Lig’de ilk maçına çıkan Cenk Tosun, Tottenham deplasmanında üzüldü. 63 dakika oynayan milli yıldız, takımının en çalışkan ismi oldu.

14.01.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CELAL UMUT EREN

Premier Lig'in 23. haftasında Cenk Tosun, Everton formasıyla ilk maçına Tottenham deplasmanında çıktı. Kane-Cenk düellosu gibi anılan maçta kazanan 4-0 ile Tottenham oldu.

Maça beklendiği gibi ev sahibi Tottenham baskılı başladı. Ancak 15'te Everton adına heyecanlı bir an gelişti. Kaleci Pickford'un degajında Cenk Tosun, Premier Lig savunmacılarına çabuk alışacağını Rooney'ye indirdiği topla gösterdi, fakat Rooney pozisyonu bitiremedi.

Tek forvet

Cenk, Everton'ın 4-2-3-1 taktiğinde Rooney'nin önünde tek forvet olarak oynadı. Henüz fiziksel olarak Ada'ya adapte olamayan 26 yaşındaki forvet, buna karşın ilk yarıda hücumda Kane ile beraber 3 kez topa dokunup, bu alanda en iyisi oldu. İlk 25 dakikada da tam 18 kez topla buluşup, istekli bir görüntü çizdi.

Ancak ev sahibinin baskın görüntüsü skora da yansıdı, 25'te sağ bek Aurier'nin yerden şık ortasında Min Son boş kaleye dokundu: 1-0. Oyun olarak kopuk olan Everton'da Cenk Tosun forvet hattında çok yalnız kaldı. Kişisel çabaları yetmeyen milli forvet, 48'de sol kanattan Min Son'un getirip Kane'in bitirdiği golle yıkıldı: 2-0. 59'da Premier Lig'in gol kralı Kane yine sahnedeydi: 3-0.

Cenk Tosun ilk Premier Lig maçında 63 dakika sahada kaldı. 80'te de seri paslarla çok iyi gelen Tottenham'da Eriksen oldukça şık bir vuruşla 4-0 yaptı.

Olumlu rakamlar

Premier Lig'de ilk maçına çıkan Cenk Tosun, istatistiklerde sınıfı geçti. Cenk, oyunda kaldığı 63 dakikada takımının en fazla şut pası atan (2), ikili mücadeleye giren (21) ve ceza sahasında topla buluşan (3) ismi oldu.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Tatsız Siftah - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement