TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

"Türk milletine vekil olan İstanbul Milletvekili Engin Alan ile başında şapka olmadığı için, tilki ve çakal tarafından dövülen tavşan mantığıyla cezaevinde bulunan tüm mazlumları selamlıyorum" dedi.

20.03.2012 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu,

"Türk milletine vekil olan İstanbul Milletvekili Engin Alan ile başında şapka olmadığı için, tilki ve çakal tarafından dövülen tavşan mantığıyla cezaevinde bulunan tüm mazlumları selamlıyorum" dedi.

CHP, cezaevlerinin sorunları hakkındaki araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin önerisini, TBMM Genel Kuruluna getirdi.

Öneri lehinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 941 kişinin cezaevinde hayatını kaybettiğini iddia etti.

Cezaevi koşullarından dolayı bazı kişilerin sağlıklarını kaybettiğini öne süren Tanal, " Şener Eruygur, Kasım Erdem beyin kanaması geçirdi, Fatih Hilmioğlu karaciğer kanseri, Erol Manisalı'ya karaciğer kanseri teşhisi konuldu, Kuddusi Okkır ve Kaşif Kozinoğlu vefat etti. Yusuf Erikel'e geniz kanseri teşhisi konuldu. Mehmet Haberal 4 kez kalp spazmı geçirdi, Ayşe Yüksel kanser teşhisi konuldu" dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun, Osmaniye ve Pozantı cezaevlerinde incelemeler yaptığını anımsatan Tanal, "Osmaniye Cezaevi'nde insanlar çırılçıplak soyularak aranıyor, bu kabul edilemez" diye konuştu.

Öneri aleyhinde söz alan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, iktidarlarında cezaevlerinin fiziki koşullarının iyeleştirildiğini söyledi.

Ulucanlar ve Diyarbakır cezaevlerinin eski koşullarının unutulmaması gerektiğini ifade eden Şahin, "Tabiki eksiklikler var ama cezaevlerinin koşullarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaları görelim" dedi.

Şahin, şu aşamada cezaevlerindeki durumların öncelikli olarak Meclis gündemine getirilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

-"Öncelik ceza infaz koruma memurlarının sorunu"-

MHP'li Türkoğlu ise öneri lehinde konuşurken, "Türk milletine vekil olan İstanbul Milletvekili Engin Alan ile başında şapka olmadığı için tilki ve çakal tarafından dövülen tavşan mantığıyla cezaevinde bulunan tüm mazlumları saygıyla selamlıyorum. Uzun tutukluluk sürelerinin düzenlendiği maddeleri değiştirmeyen, Engin Alan ve diğer milletvekillerinin görev yapmasını engelleyen düzenlemeleri ortadan kaldırma iradesini ortaya koymayan Hükümeti ayıplıyor ve kınıyorum" dedi.

Türkoğlu, cezaevlerinin sorunlarından önce cezaevi infaz koruma memurlarının sorunlarının ele alınması gerektiğini söyledi. İnfaz koruma memurlarının 25 yıllık görevleri süresince 8,5 yıl boyunca her gün 18 kilometre yol yürüdüğünü iddia eden Türkoğlu, "Yıpranma hakkı, fazla çalışma ücreti istiyorlar" dedi.

Türkoğlu, kapasitelerinin 80 bin kişi olmasına rağmen cezaevlerinde 116 bin kişi kaldığını belirtti.

-"Kuzu düşüncelerinden, çoban köpeği örgütten tutuklu"-

AK Parti'nin iktidara gelirken "Fırat'ın kenarında otlayan kuzunun sorumluluğundan" bahsettiğini ifade eden Türkoğlu, "Şimdi o kuzu düşüncelerinden dolayı, o sürüdeki çoban köpeği örgütten dolayı tutuklu, pençeleri olduğu için ise silahlı örgütten dolayı tutuklu. Çoban ise örgüte yardım ve yataklıktan dolayı tutuklu. Ahali ise korku imparatorluğu içinde kıvranıyor. Sürüye saldıran çakallar ise sizden çok memnunlar, ne zaman vereceğinizi bekliyorlar" sözlerini sarfetti.

Konuşmaların ardından CHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Bu arada, TBMM Genel Kurulu'nda BDP'li milletvekillerinin yer almadığı görüldü.

- TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement