Ted Rönesans Öğrencileri Yoğurt Mayaladı; Peynir Yaptı! - Son Dakika
Güncel

Ted Rönesans Öğrencileri Yoğurt Mayaladı; Peynir Yaptı!

Bu kapsamda, "Yerli Malı Haftası"nda yemek kitabı ve köşe yazarı Refika Birgül'le bir araya gelen öğrenciler "Sütün Yolculuğu" etkinliği ile sütten yoğurtlarını mayalayarak kendi yoğurtlarını yaptılar.

23.12.2015 09:53

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı (REV) tarafından Türk Eğitim Derneği iş birliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, yerli mallarının üretimini desteklemek ve kullanımını yaygınlaştırmak, öğrencilerde yerli malı bilinci oluşturmak amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında renkli bir etkinliğe daha imza attı.

Sütün birbaşka halini olan lor peyniririn nasıl yapıldığını öğrenip, muhtreşem karışımlarla sağlıklı lor peyniri atıştırmalıkları yapma şansı buldular. Refika Birgül tüm öğrencilere yaptığı sunumla yurdumuzda yok olmaya yüz tutan zanaatlari sunup, onlara gönül veren ustaları da andı.

Hedef genç yaşta öğrenmek...

TED Rönesans Koleji; yerli malı kullanma ve üretimini destekleme bilincini küçük yaşlardan itibaren oluşturarak, yerel değerlerimizin çocuklarımızın ellerinde geleceğe taşınması amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesini geniş yelpazedeki etkinlikleriyle sürdürüyor.

Öğrencilerde yerli malı bilinci oluşturmaya yönelik pek çok çalışmanın yapıldığı, konuya ilişkin derslerin işlendiği ve çocukların uygulama süreçlerinin bizzat içinde yer aldığı proje geçtiğimiz yıl başladı. Öncelikli amacı tüm okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, kısaca "yerli malları haftası" olarak da bilinen "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası"na hak ettiği önemi vermek olan sosyal sorumluluk projesi bu yıl da özgün ve renkli etkinliklere sahne oldu.

Refika Birgül ile "Sütün Yolculuğu"

Proje kapsamında "Yerli Malı Kullanıyorum!" başlığı altında, genç kuşakta yerli malı kullanma ve bu sayede yerel dokuyu koruma bilincini yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Refika Birgül de öğrencilerle bir araya geldi.

Önce bakırcılık, yemenicilik gibi birbirinden değerli Türk zanaatları hakkında öğrencilere bilgiler veren Birgül, bakır ustalarının bakıra nasıl şekil verdiğini, yufka açma ustası olmak için ne kadar emek verildiğini, diğer zanaat dallarının zorlukları ve güzelliklerini örneklerle anlattı. Bu zanaatlara gönül veren ustalar da öğrenciler tarafından anıldı.

"Sütün Yolculuğu" etkinliğinde ise öğrenciler, Refika Birgül'ün pratik tarifleriyle Anayurdu Türkiye olan yoğurdu yakından tanıma fırsatı buldu. Kavanozlarına yapıştırdıkları "Yoğurdumu Kendim Yapıyorum" sloganıyla yoğurt mayalamayı, sütten lor peyniri yapmayı ve bunlardan değişik lezzetler yaratmayı da öğrendiler.

Okulda hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle öğrenciler yiyecekler, gıdaların mevsimi, sağlıklı beslenme metotları ve kültürel tatlarımızı korumak için neler yapabileceğimizi de tartışma imkanı yakaladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ted Rönesans Öğrencileri Yoğurt Mayaladı; Peynir Yaptı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement