Tedxalsancak Konferansı'na Geri Sayım Başladı! - Son Dakika
Güncel

Tedxalsancak Konferansı'na Geri Sayım Başladı!

Tedxalsancak Konferansı\'na Geri Sayım Başladı!

TEDxAlsancak Konferansı "Aklındaki Soru Ne?" temasıyla bu yıl ilk defa TED markalı bir konferans salonu dışında gerçekleştirilecek.

15.08.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugüne kadar 7 milyondan fazla kişiye ulaşan, videoları internette 200 binden fazla izlenme oranını yakalayan TEDxAlsancak Konferansı "Aklındaki Soru Ne?" temasıyla bu yıl ilk defa TED markalı bir konferans salonu dışında gerçekleştirilecek.

Dünyanın kaderini değiştiren Albert Einstein'ın yanıt bulamadığı bir soru vardı: Acaba çılgın olan kimdi? Kendisi mi, diğerleri mi? Peki, ya size göre çılgınlığın sınırı nedir? Ya da bir limiti olmalı mıdır? Albert Camus yarım asır önce aşkı tanımlarken "Akıllı, aptal demeden tüm insanlara bulaşan bir hastalıktır" demişti. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde aşkı nasıl tanımlıyoruz; aşık olabiliyor muyuz? Cemal Süreya "Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" dizelerini yazmıştı. Gün geçtikçe daha hızlı ve pratik yemeklerin peşinden koşarken acaba hangi mucize lezzetleri ıskalıyoruz? Tüm bu soru işaretleri ve daha fazlası hakkında akıl yürütmeyi hedefleyen TEDxAlsancak Konferansı, bu yıl "Aklındaki Soru Ne?" temasıyla 30 Ağustos Cumartesi günü bu soruların cevabını Çeşme- Alaçatı'da arayacak.

Havuzda Konferans Keyfi
Çeşme-Alaçatı Curcuna Otel'de düzenlenecek olan, bu seneki konsepti Be Cool tarafından tasarlanan TEDxAlsancak Konferansı'na katılacak davetliler, kahve aralarında TEDxAlsancak konuşmacılarıyla havuz başında sohbet edip, gece yarısı saat 00:30'a dek sürecek TEDxAlsancak AfterParty'de dilediği gibi eğlenme fırsatını yakalayacak. Arzu eden misafirler etkinliği havuzun içinden takip edip çok özel TEDxAlsancak kokteyllerini yudumlayabilecek. Paylaşmaya değer fikirlere sınır olmadığını belirten TEDxAlsancak Küratörü Umut Mustafa Göçmen, TEDxAlsancak katılımcılarına bu sıradışı etkinliğe pantalon, gömlek ya da etekle değil havlularıyla ve parmak arası terlikleriyle gelmelerini tavsiye ediyor.

Bu senenin kesinleşen TEDxAlsancak konuşmacıları arasında Refika'nın Mutfağı'nın kurucusu ve Hürriyet gazetesi yazarı Refika Birgül, yönetmen Ezel Akay, Coca-Cola İnteraktif Pazarlama Müdürü ve CNN TÜRK & Radikal gazetesi yazarı Yüce Zerey, psikolog Mehmet Şakiroğlu, senarist-yazar ve aynı zamanda tıp doktoru Ercan Kesal, yatırımcı Özgür Bayraktar, sahne sanatçısı ve oyuncu Ece Ercan, girişimcilik eğitmeni ve Digital Age dergisi köşe yazarı Berke Sarpaş ve ünlü seksoloji uzmanı Haydar Dümen yer alıyor.

Davetiyeler Biletino'da!

Bu benzersiz ve uzun yıllar unutulmayacak TED deneyimini yaşamak isteyenler www.biletino.com web sitesi üzerinden TEDxAlsancak'a kayıt yaptırabilecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tedxalsancak Konferansı'na Geri Sayım Başladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement