Teğmen Çelebi Tahliye Talebinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Teğmen Çelebi Tahliye Talebinde Bulundu

Teğmen Çelebi Tahliye Talebinde Bulundu

31.01.2011 11:01  Güncelleme: 11:07

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe sunan tutuklu Teğmen Mehmet Ali Çelebinin avukatları Hüseyin Ersöz ile Serkan Günel, müvekkillerinin 29 aydır tutuklu olduğunu hatırlattı.

Çelebiye Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda Hizbut Tahrir örgütüne sızma suçunun isnat edildiğinin kaydedildiği dilekçede, Çelebinin telefonuna yapılan yüklemelere de değinildi.

TALEBİMİZ BİR AN ÖNCE DİKKATE ALINMALI

Çelebinin uğradığı haksızlığın kamuoyunda geniş yankı uyandırdığı belirtilen dilekçede, Mevcut durumda soruşturmanın yürütülmesinde gözaltına alma ve arama sürecinden delillerin elde edilmesi ve değerlendirilip savcılığa sınılmasına kadar geniş bir alanda görev yapan Emniyet Müdürlüğü personeline olan güven sarsılmıştır.

Dolayısıyla sayın mahkemenizin ve dolayısıyla kamuoyunun büyük bir fırsat olarak gördüğü bu davaya ilişkin güvenin de kamuoyunda sarsıntıya uğramaması açısından mahkemenizin bu talepleri bir an önce dikkate alıp delilleri değerlendirme yoluna gitmesi gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Dilekçede, Çelebinin suç vasfının değişme ihtimali, isnat edilen suç ile toplanan delillerin arasında fiili irtibat bulunmaması ve delillerin hukukiliğini yitirmesi nedeniyle tahliye edilmesi istendi.

CEP TELEFONUNA YÜKLEME YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Çelebinin avukatları, müvekilleri gözaltındayken açılan cep telefonuna, Hizbü-t Tahrir terör örgüt üyeliğinden hakkında dava açılan Mahmut Oğuz Kazancının telefonundaki isimlerin yüklendiğini ortaya çıkarmıştı.

Emniyet teğmenin telefonuna yükleme yapılmadı, kağıt üstündeki kayıt dökümlerinde hata var" demiş ancak mahkeme tarafından hazırlattırılan bilirkişi raporları da, söz konusu kayıtların dökümanda değil Çelebinin telefonunda bulunduğunu belirlemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teğmen Çelebi Tahliye Talebinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement