Tek Bir Patlıcan Çalmakla Suçlandı, 9 Yıl Süren Mücadelesi Sonunda Aklandı - Son Dakika
Dünya
BBC

Tek Bir Patlıcan Çalmakla Suçlandı, 9 Yıl Süren Mücadelesi Sonunda Aklandı

Tek Bir Patlıcan Çalmakla Suçlandı, 9 Yıl Süren Mücadelesi Sonunda Aklandı

İtalya'da 2009'da sadece bir adet patlıcan çaldığı gerekçesiyle yargılanan adam, yıllar süren zorlu hukuk mücadelesinin sonunda beraat etti.

28.03.2018 15:21  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Puglia bölgesindeki Carmiano kasabasında yaşayan 49 yaşındaki adam, 9 yıl kadar önce bir tarladan patlıcan çalarken yakalandı. Özel mülk olan bir tarlaya giren adam yakalandığında üzerinde yalnızca bir adet patlıcan bulunsa da hakkında yasal işlem başlatıldı.

ÇOCUKLARIN KARNINI DOYURMAK İÇİN ÇALMIŞ

Puglia bölgesinde yayımlanan yerel gazetelerin haberlerine göre, patlıcan çalmaya yeltendiği gerekçesiyle kendisini sanık sandalyesinde bulan adam maddi durumunun kötü olduğunu ve çocuklarının karnını doyurabilmek için bu yola başvurduğunu söyleyerek kendisini savundu. Ancak ilk mahkeme, adamı 5 ay hapis ve 500 euro para cezasına mahkum etti.

TEMYİZE GİTTİ

Karar temyizde 2 ay hapis ve 120 euro para cezasına indirildi. Sanığın geçmişte de benzer bir "suç" işlemesinin bu ceza kararlarında etkili olduğu belirtildi.

İtalyan yargı sisteminin nihai karar mercii olan Yargıtay ise, soruşturma ve davalarla geçen 9 yılın sonunda, bu alt mahkeme kararlarını bozdu. Yargıtay, adamın maddi durumunun göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, "Sanığın söz konusu eylemi, ailesinin beslenme ihtiyacını gidermek için gerçekleştirdiğine şüphe yok" dedi.

Sanığın tek bir sebze çalmaya kalkışması ve tarladaki diğer ürünlere dokunmaması da, beraat kararına gerekçe oldu.

DAVA DEVLETE PAHALIYA PATLADI

Tek bir patlıcan için 9 yıl süren ve binlerce euro'ya mal olan yargı süreci İtalyan basınında eleştirilere neden oldu. Sanığın maddi gücü olmadığı gerekçesiyle devlet tarafından karşılanan avukat masraflarının vergi mükelleflerine 7000-8000 euro'ya mal olduğu belirtiliyor.

Corriere della Sera gazetesi "Çalınan patlıcan bize 8000 euro'ya mal oldu" başlığını attı.

Tiscali haber sitesi de "Bir sebze çalmaya girişimi nedeniyle yargılanan ve Yargıtay tarafından aklanan adamın vakası, hastalıklı yargı sistemimizin aynasıdır. Masrafları bizim paralarımızla karşılanan yargı süreci mahkemeyi meşgul etmiş ve daha az grotesk olan başka davaların görülmesini de yavaşlatmıştır" diye yazdı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Tek Bir Patlıcan Çalmakla Suçlandı, 9 Yıl Süren Mücadelesi Sonunda Aklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • .: Orası Avrupa değilmiydi, hani orda herkes mutluydu, devlet ihtiyaç sahiplerine bakıyordu, hani herşey ucuzdu, adalet hızlıydı, demokrasi vardı, kimbilir buna benzer daha neler var... gözünü seveyim islamın ve ülkemin... 7 5 Yanıtla
  • hadee: bizde cuvallan para calıyolar para sayma makinesi bile var serbest 10 0 Yanıtla
  • .......: BİZDE DE ADAM DEVEYİ HAMUDUYLA GÖTÜRÜYOR YAV BİR DAKKA BİRAZ AZ GÖTÜRMÜŞÜN ŞUNLARIDA ALIRMISIN DİYORLAR 4 0 Yanıtla
  • Hasan çavuş: Bizim ülkeye gelsinler çalan çalana adalet zaten hak getirene ama fakire fukaraya var yinde 3 1 Yanıtla
  • yılmaz: bizde de devlet tarafından karşılanan zorunlu avukat masrafları yani vergi mükelleflerince toplanan paralarla hazineden karşılaşıyor suç oran çok fazla olduğu için çok toplamda hazineden çok fazla para ödemesi yapılıyor 1 0 Yanıtla
  • Pozzallo: İnşallah herkes birgün istediği herşeyi alır çok adaletsiz bir dünya zenginin çocuğu dana biftek yerken. Fakirin çocuğu maalesef protein ihtiyacını ne olduğu belli olmayan tavuk ciğerinden karşılıyor.tabiki böyle gitmeyecek biryerde gümleyecek bu sistem ilahi adalet mutlaka çözecek bunları 0 1 Yanıtla
  • tunç06: ADALET her kese lazım..... 1 0 Yanıtla
BBC

Advertisement