Tekirdağ'da Gündal Plajı'nda çevre temizliği yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Gündal Plajı'nda çevre temizliği yapıldı

Tekirdağ'da Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Gündal Plajı'nda çöpler toplanarak çevre temizliği yapıldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile Asyaport Limanı personelinin katılımıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmasına yaklaşık 50 kişi katıldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

06.06.2023 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ'da, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Gündal Plajı'ndaki çöpler toplanıp, çevre temizliği yapıldı.

Tekirdağ'da 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile Asyaport Limanı personelinin katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirildi. Gündal Plajı'ndaki temizliğe katılan yaklaşık 50 kişinin, plajda topladığı çöpleri konteynerlere boşaltıldı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, bakanlığın bu yılki temasını, 'Temiz Deniz, Temiz Dünya' olarak belirlediğini söyledi. Tohumcu, "Bu kapsamda depremden etkilenen vatandaşlarımız adına ve anısına denizlere saygı çelengi bıraktık. Ardından denizden çıkarılan malzemelerin sergisini gezdik, çevre müfettişi gençlerimizle atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Bugünde çevre haftasının ikinci günü Asyaport limanımızla her sene yaptığımız gibi Gündal plajının kumsalında temizlik yaptık. Maalesef her sene karşılaştığımız gibi özellikle izmaritler, içecek kapakları bunlar başta olmak üzere pek çok atığı burada topladık. Bu kadar insanla bile sahili dolaştığımızda pek çok atık çıkabiliyor. Tekirdağ 6 mavi bayraklı plaja sahip. Eminiz ki ilerleyen yıllarda bu sayısı diğer plajlara da yayılır ve mavi bayraklı plajlarımız 30-35'lere ulaşacaktır. Bu hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Belediyelerimiz arıtma tesislerini tamamlıyor. OSB'ler merkez arıtmalarını devreye alıyor, çöp sorunumuz çözülüyor. Tekirdağ her geçen yıl çevresel göstergelerini artıran, basamakları hızla çıkan bir şehrimiz" dedi.

Tohumcu, çevre temizliği çalışmalarının devam edeceği belirtti.

Tekirdağ\'da Gündal Plajı\'nda çevre temizliği yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Gündal Plajı'nda çevre temizliği yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement