Tekirdağ'da Kaçak Tütün ve Sigara Denetimi - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Kaçak Tütün ve Sigara Denetimi

Tekirdağ'ın Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde "Türkiye Duman" adıyla yurt genelinde yürütülen uygulama kapsamında denetim gerçekleştirildi.

30.04.2019 13:35

Tekirdağ'ın Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde "Türkiye Duman" adıyla yurt genelinde yürütülen uygulama kapsamında denetim gerçekleştirildi.

Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçak sigara ile mücadele kapsamında 40 personelin katıldığı uygulamada, çok sayıda iş yerinde denetim yapıldı.

Kapaklı'da yapılan denetimlerde 5 ayrı işletmeye yapılan kontrollerde 35 kilo kıyılmış tütün, 125 gramlık toplam 8 paket nargile tütünü, 15 bin 360 adet makarona sarılmış sigara ve 2 bin boş makaron ele geçirildi. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TPDK) ruhsatı olmayan 3 işletmeye, toplam 39 bin 30 lira, TPDK ruhsat olan 2 işletmeye ise içi dolu makaron satışı yaptığından toplam 5 bin 190 lira idari para cezası verildi.

Çerkezköy'de 23 işletmeye denetim yapılırken, denetimlerde 734 paket kaçak sigara, içi tütünle doldurulmuş 14 bin 680 makaron, içi boş 28 bin makaron, nargile tütünü, 4 üretim makinesi, 839 adet sahte bandrol ve 10 kilo kaçak çay ele geçirildi.

Denetimler sonucunda 4 işletmeye 23 bin lira idari para cezası kesildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Kaçak Tütün ve Sigara Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement