Telefonunuzun Hakkınızda Söyledikleri - Son Dakika
Teknoloji

Telefonunuzun Hakkınızda Söyledikleri

Telefonunuzun Hakkınızda Söyledikleri

Android ve iPhone arasındaki tercihiniz, 2016 itibariyle kişiliğiniz hakkında bunları söylüyor!

28.11.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğer sahip olduğunuz telefonun sizin hakkınızda bir şey söylediğini düşünüyorsanız, haksız olmayabilirsiniz. Birleşik Krallık'taki Lincoln ve Lancaster üniversiteleri araştırmacıları, 2015 ve 2016 yılı içerisinde 530 kişi ile konuşarak, telefonları ve hissetleri hakkında notlar aldılar.

Araştırmacıların sonuçlarına göre "kadınlar, gençler ve akıllı telefonlarını bir statü nesnesi olarak gören kişilerin iPhone sahibi olma ihtimalleri çok daha yüksek." Her ne kadar bu durum Apple ürünlerinin daha çok görünüşe yönelik olduğu konusundaki düşünceleri destekliyor gibi gözükse de, araştırmanın sonuçları bununla kalmıyor.

Araştırmada belirtilene göre iPhone kullanıcıları daha yüksek seviyede duygusallık gösterirken daha düşük "Dürüstlük-Alçakgönüllülük seviyesi" gösteriyorlar. Buradan da iPhone kullanıcılarının daha az dürüst olduğu, kendilerini beğendikleri ve duygusal patlamalara yatkınlıkları olduğu sonucu çıkartılabilmekte.

Araştırmanın Android tarafı ise, Android kullanıcılarının daha yaşlı, daha dürüst ve kabul edici oldukları, kişisel kazanç için kuralların dışına çıkma ihtimallerinin daha düşük olduğu ve servet, statü ve benzeri durumlara pek önem vermedikleri söylenmekte.

Araştırma, ilk olarak British Psychological Society'nin Eylül ayındaki yıllık konferansının Sosyal Psikoloji Bölümü'nde sunulmuştu. Ancak geçtiğimiz hafta Cyberpsychology, Behavior and Social Networking dergisinde geçtiğimiz hafta resmi olarak yayımlandı.

Araştırmacı David Ellis'in söylediğine göre "iPhone kullanıcılarının daha genç olmalarını beklemekteydiler" ve aynı zamanda "iPhone kullanıcılarının telefonu bir statü nesnesi olarak görme ihtimallerinin daha yüksek olduğunu da tahmin etmekteydiler."

Bu tahminler doğru olmuş olsa da, Ellis, iPhone kullanıcılarının kendilerini daha az dürüst olarak gördüklerini beklemediklerini söylemekte. Ellis'in söylediğine göre araştırmacılar, çalışmalarına başladıktan sonra insanların sahip oldukları telefonları tahmin etmede daha iyi olduklarını da belirtmekteydi.

Ancak bu  araştırma, kesin bir bağlantı kurmak için yeterli gözükmemekte. Ellis, bir sonraki araştırmanın bir telefondan diğerine geçiş yapan kişileri incelemesi durumunda daha fazla bilgi toplanılabileceğini belirtmekte...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Telefonunuzun Hakkınızda Söyledikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement