Tgb'lilerin "Çuval Davası"Nda Beraat Kararı - Son Dakika
3. Sayfa

Tgb'lilerin "Çuval Davası"Nda Beraat Kararı

TGB'lilerin "çuval davası"nda beraat kararı İncirlik Üssü'nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği üyesi Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak yargılandıkları davada beraat ettiADANA - Adana'daki İncirlik Üssü'nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye...

05.10.2018 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TGB'lilerin "çuval davası"nda beraat kararı

İncirlik Üssü'nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği üyesi Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak yargılandıkları davada beraat etti

ADANA - Adana'daki İncirlik Üssü'nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği üyesi Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak yargılandıkları davada beraat etti.

Çukurova Üniversitesi Kulübü öğrencileri, Nisan 2016'da İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'ndaki etkinliğe katıldı. TGB üyesi üniversite öğrencileri Akarsu ile Kızılırmak, etkinliğin sona ermesinin ardından karşılaştıkları ABD askeri Nicholas Allen Rockwell'in yolunu keserek, çuvalı ABD'li askerin başına geçirmeye çalıştı. Türk askerinin müdahale ettiği Akarsu ile bu sırada eylemi kamerayla kayda alan Kızılırmak hakkında 'hakaret', 'askeri bölgeye izinsiz girmek', 'Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na muhalefet' suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Devam eden davada tutuksuz yargılanan sanıklar, eylemi tasarlayarak yapmadıklarını iddia etti.

Davanın bugün görülen karar duruşmasında mahkeme, sanıklar Yalçın Semir Akarsu ve Cenk Kızılırmak'ın beraatine karar verdi.

Tgb\'lilerin "Çuval Davası"Nda Beraat Kararı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Tgb'lilerin 'Çuval Davası'Nda Beraat Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement