Tika'dan Afgan Akademisyenlere İftar - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afgan Akademisyenlere İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehrinde 100 akademisyene iftar programı düzenledi.

15.06.2017 12:01

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehrinde 100 akademisyene iftar programı düzenledi.

Belh Üniversitesinde gerçekleştirilen programa, dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve yazarlar katıldı.

TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Zeki Bulduk, iftar programına katılan akademisyenlere hitaben yaptığı konuşmada, Türk ve Afgan halklarının huy ve adetlerinin birbirine çok yakın olduğunu belirterek TİKA'nın Afganistan'da eğitim ve öğretimin gelişmesi için verdiği desteğinin devam edeceğinin altını çizdi.

Bulduk, Belh Üniversitesinin "Tıp Fakültesi Kız Yurdu" binasının tadilatı ve çevre düzenlenmesiyle ilgili projenin de en kısa zamanda hayata geçeceğini duyurdu.

Belh Üniversitesi Akademik Yazma, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abdul Cebbar Şeyhzade de TİKA'nın Afganistan'da her alanda yardımda bulunduğu gibi, eğitim ve öğretim alanında da hiçbir zaman yardımlarını esirgemediğini ifade etti.

Şeyhzade, TİKA'nın Belh Üniversitesi Türkoloji Bölümüne yaptığı destekler için minnettar olduklarını belirterek Türkiye ve Türk halkına Afgan halkını yalnız bırakmadıkları için şükranlarını sunduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afgan Akademisyenlere İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement