TMMOB'tan denetim tutanağı - - Son Dakika
Güncel

TMMOB'tan denetim tutanağı -

TMMOB\'tan denetim tutanağı -

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve beraberindeki heyet, yapımı süren Başbakanlık hizmet binasında denetimde bulunmalarına izin verilmemesine tepki gösterdi.

06.08.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve beraberindeki heyet, yapımı süren Başbakanlık hizmet binasında denetimde bulunmalarına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Denetim için Başbakanlık hizmet binasına gelen Candan ve beraberindekilere, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi.

Şantiye şefi şehir dışında olduğu için talepleri geri çevrilen heyet adına Nazlıaka, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'e telefonla ulaşmaya çalıştı. Vali Yüksel'e ulaşamadığını belirten Nazlıaka, "Yetkiliyle görüşmek istiyoruz, yetkili de gelip bilgi vermiyor. Her şey gizlilik içinde yürütülüyor. Gizliliğin sebebini ve yangından mal kaçırır gibi inşaatın gece gündüz devam etmesini de anlayabilmiş değiliz. Başbakan denetliyor ama ben milletvekili olarak buraya giremiyorum" diye konuştu.

- "Güvenlik görevlileri hakkında dava açacağız"

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanununa dayanarak, yapımı süren Başbakanlık hizmet binasını denetlemek istediklerini fakat oda faaliyetlerinin engellendiğini iddia etti.

Candan, denetim yapamadıkları için tutanak tutacaklarını belirterek, "Güvenlik güçleri TMMOB Kanunundan gelen hakkımızı kullandırmak istemedi. Bunun üzerine Türk Ceza Kanunun 113. maddesine göre meslek kuruluşlarının faaliyetlerini engellemeden kaynaklı içeriye girişimizi engelleyen güvenlik görevlileriyle ilgili 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacakları bir dava açacağımızı beyan eden bir tutanak tuttuk" ifadelerini kullandı.

Nazlıaka, Candan ve beraberindekiler, daha sonra Ankapark'a geçerek orada da incelemelerde bulunmak istedi ancak gruba izin verilmedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TMMOB'tan denetim tutanağı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement