Tmok Başkan Yardımcısı Aslan: Devlet Olimpiyat İçin İlk Kez Destek Veriyor - Son Dakika
Spor

Tmok Başkan Yardımcısı Aslan: Devlet Olimpiyat İçin İlk Kez Destek Veriyor

Tmok Başkan Yardımcısı Aslan: Devlet Olimpiyat İçin İlk Kez Destek Veriyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Türker Arslan, "Türkiye, olimpiyata 4 aday oldu ama devlet yeterince destek vermedi."

18.01.2012 13:45

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Türker Arslan, "Türkiye, olimpiyata 4 aday oldu ama devlet yeterince destek vermedi. Başbakan adaylığımızı açıklayınca bu defa şansımızı iyi kullanacağımıza içtenlikle inanıyorum" dedi

Club Hotel Sera'da 2 gün sürecek Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) 49'ncu Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde "2012'den 2020'ye Olimpiyat Yolculuğu" konulu panel yapıldı. Atilla Gökçe'nin oturum başkanlığını yaptığı panelin konukları Türker Arslan, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Denetleme Kurulu Genel Direktörü Yalçın Aksoy ile İngiltere Büyükelçisi Danışmanı Peter Spoor oldu. Atilla Gökçe, panelden önce Erzurum'da antrenman yaparken yaşamını yitiren milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun geçen yılın şubat ayında kendisine gönderdiği mektubu okudu. Mektupta federasyonunun düzenlediği yarışmada ilk 3'e giremediğine üzülen Aslı'nın yaşadığı duyguları anlattığını belirten Gökçe, Aslı'nın babasının "Keşke kızımı kayak sporuna göndermeseydim" şeklindeki serzenişini eleştirerek, "Aslı'lar olmaz ise, babalar ve anneler çocuklarına spora yönlendirmeseler, bizim burada ne işimiz var" dedi.

Peter Spoor ise Londra 2012 Olimpiyatları'nın ükesi için heyecan verici olacağını, bu yılın muhteşem geçmesi için çok çalıştıklarını söyledi.

AKSOY: "BU DEFA UMUTLUYUM"

Türker Arslan ise olimpiyat oyunları için devlet, yerel yönetim ve o ülkenin Milli Olimpiyat Komitesi arasında kuvvetli işbirliğinin olması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin 5 adaylık sürecinde de bulunduğunu belirten Yalçın Aksoy, "İlk kez bu kadar umutluyum. 2020'den umutluyum çünkü, bugüne kadar kanunda ve kağıt üzerinde olan devlet desteği, bu kez görünür olmuştur" dedi. "Ne Türkiye eski Türkiye, ne İstanbul eski İstanbul'dur" diyerek sözlerini sürdüren Yalçın Aksoy, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar hiç ama hiç yararlanamadığımız işadamlarımın desteğini ilk kez alacağız. Bu kesim bugüne kadar bizlere maddi ve manevi destek olmamıştı. Şuaan onlarla birlikte sivil toplum örgütleri ve hatta sendikalardan katkı geldi."

Oturumun sonunda tekrar söz alan Peter Spoor, Türkiye'ye 2 mesaj vermek istediğini söyledi, "İngiltere'nin 2012 Londra Olimpiyatları'nı almasında işadamlarımız, belediyemiz, hükümetimiz, bütün partilerimiz ve medyamız çok önemli işbirliği içerisinde bulundular. Olimpiyatları almamızdaki ikinci önemli faktörde sunumumuz ve vizyonumuz olmuştur. Açık bir vizyon olimpiyatlar için çok ama çok önemlidir" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Tmok Başkan Yardımcısı Aslan: Devlet Olimpiyat İçin İlk Kez Destek Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement