Toplumsal ve Demokratik Barış İnsiyatifi'nden Çözüm Sürecine Şartlı Destek - Son Dakika
Güncel

Toplumsal ve Demokratik Barış İnsiyatifi'nden Çözüm Sürecine Şartlı Destek

Toplumsal ve Demokratik Barış İnsiyatifi'nden çözüm sürecine şartlı destek.

20.05.2013 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumsal ve Demokratik Barış İnsiyatifi'nden çözüm sürecine şartlı destek. Çözüme yönelik çabaları destekleyeceklerini söyleyen insiyatif sözcüsü Ali Çerkezoğlu, ateşkesin kalıcı bir barışa dönüşmesi için demokratik çözüm adımlarını hızla atılması çağrısında bulundu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcilerinden oluşan Toplumsal ve Demokratik Barış İnsiyatifi, Makine Mühendisler odasında basın açıklaması yaparak çözüm sürecini değerlendirdi. Basın toplantısına sendika temsilcilerinin yanı sıra oyuncu Cengiz

Bozkurt ve gazeteci Ahmet Şık da katıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu Kürt sorunu konusunda hassas bir dönemden geçildiğini belirterek, her türlü ırkçı, milliyetçi, kafatasçı ve aşağılayıcı eylemlere karşı çıkacaklarını söyledi.

Türk ve Kürt halkları arasındaki ilişkinin, eşitlik, özgürlük ve demokratik birlik temelinde gerçekleşmesi temennisinde bulunan Çerkezoğlu, "Ateşkesin kalıcı bir barışa dönüşmesi için demokratik çözüm adımlarını hızla atılması, Kürt halkının ve tüm ezilen kimliklerin eşit yurttaşlık temelinde özgürleşmesi, barışı, özgürlük, bağımsızlık, eşitlik ve gerçekten laik bir Türkiye için mücadelemizle, birlikte savunmak için yola çıktık. Böylece sürece soldan, emektan yana aktif müdahale edeceğiz. Bu yöndeki çabaları örgütleyeceğiz. Bu hedeflere uygun olarak gerçekleştirilmiş tüm çabaları anlamlı ve yüreklendirici bulan insiyatifimiz bundan sonra da aynı doğrultudaki her türlü çabayı destekleyecek" dedi.

Çerkezoğlu basın açıklamasının sonunda toplumsal barış için mücadele etme sözü verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Toplumsal ve Demokratik Barış İnsiyatifi'nden Çözüm Sürecine Şartlı Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement