Malatyalılar, Adıyamanlılar ile kavgaya neden olan sınırın belirlenmesini istedi - Son Dakika
Güncel

Malatyalılar, Adıyamanlılar ile kavgaya neden olan sınırın belirlenmesini istedi

Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada, geçen hafta bölgenin kendi sınırlarında olduğunu iddia eden Adıyamanlılar ile Malatyalılar arasında kavga çıktı, 5 kişi yaralandı. Malatyalılar kavganın ardından eylem yaparak sınırın net olarak belirlenmesini istedi.

28.10.2019 14:09  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya ile Adıyaman arasında bulunan ve yıllardır ortak kullanılan yayla, Malatyalı ailelerin yaylanın kendisine ait olduğunu ileri sürerek, yol açmak istemesiyle sınır kavgasına neden oldu.

Yeşilyurt ilçesinin Kozluk Mahallesi'nde bulunan yaylada, Malatyalılar tarafından yol çalışması başlatıldı. Yaylaya, çalışmalar sırasında geçen hafta yaklaşık 100 kişilik Adıyamanlı grup, bölgenin kendi illeri sınırında kaldığını savunup, yol yapımının durdurulmasını istedi. Adıyaman'dan gelen kalabalık, iddiaya göre, yol çalışmalarını yürüten kişilere saldırdı.

KAVGADA 5 KİŞİ YARALANDI

Sınır yüzünden çıkan kavgada, 5 kişi yaralandı. Olayın ardından Kozluk Mahallesi'nin sakinleri, saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yaşananların ardından Malatyalılar, eylem yaparak, yetkililerden yardım istedi. Sınırın Malatya tarafında bulunan mahalle sakinleri Yeşilyurt Belediyesi'nden destek isteyerek, yaylaya yol talebinde bulundu.

Malatyalılar, Adıyamanlılar ile kavgaya neden olan sınırın belirlenmesini istedi

İNÖNÜ DÖNEMİNDE KENDİLERİNE VERİLMİŞ

Malatyalılar, Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırında bulunan yaylanın İsmet İnönü döneminde kendilerine verildiğini dile getirdi.

Olayın daha da büyümeden yetkiler tarafından sınırın belirlenmesiyle, bu tartışmaya son verilmesini isteyen Malatyalı grup için bölgeye çok sayıda jandarma sevk edilerek, güvenlik önlemi alındı.

Malatyalılar, Adıyamanlılar ile kavgaya neden olan sınırın belirlenmesini istedi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malatyalılar, Adıyamanlılar ile kavgaya neden olan sınırın belirlenmesini istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • 4402: bu malatya adiyaman kavgasi değil orda bulunan köylülerin arazi kavgası bu şekilde anılmasının sebebi iki il sınırında olmasıdır. Malatya Adıyaman bir bütündür bu şekilde iki ili ayrı göstermenin alemi yok. Alikan aşireti arıkan aşireti mensupları büyük bir aile yarısi adıyamanda yaşıyor yarısı malatyada böyle ayrı göstermenin hiç manası yok 22 6 Yanıtla
  • Ali 62: Mülk Allahındır 19 0 Yanıtla
    Alinin kiracısı: Ali abi bu ay durumum yok kira almasan olur mu. 4 8
  • hamili: adıyaman eskiden malatyanın ilçesiydi, hangi sınırdan bahsediyorsunuz? mera ise derdiniz herkes yararlanır meradan 11 3 Yanıtla
    mak: malatyada elazığın ilçesiydi 7 7
  • yapmayın: bu güzelim ülkede her gün böyle komik hbaerler alıyoruz. Bunu da gördük. şehirler arası kavga :) Ne yapıyorsunuz kardeşlerim. Bu nedir yahu...Boyle bir kavga nedeni mi olur. Bu ulkenin her karış toprağı 80 milyonun hepsine aittir. 11 1 Yanıtla
    Dr agon: Sen Anadolu'yu bilmezsin... 1 karış toprak için ne canlar gitmiştir... Sınır ve toprak işi bambaşka birşeydir.. 1 0
  • Fatih: Bu elaziglilar malatyalilara neden kofik diyor kofik ne demek 6 4 Yanıtla
    GAKGO: İÇİ BOŞ DEMEK DINK DINK SES GELİYO DEMEK TENEKE DEMEK :D 6 8 44: gakko neoldu sizin gakkoya gakkoş olmuş 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement