Trabzonspor Derbisinde Test Edilecek - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor Derbisinde Test Edilecek

Trabzonspor Derbisinde Test Edilecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, geçen yılki ziyareti sırasında, kendisine Kralsın diyerek, boynuna sarılan ve konuşmalarıyla kahkahaya boğan 11 yaşındaki Selahi Varol'un sünnetine katılmak için tekrar Marmaris'e geldi.

09.08.2013 20:07

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, geçen yılki ziyareti sırasında, kendisine Kralsın diyerek, boynuna sarılan ve konuşmalarıyla kahkahaya boğan 11 yaşındaki Selahi Varol'un sünnetine katılmak için tekrar Marmaris'e geldi. Cuma Namazı'nı Yeni Cami'de kılan Bakan Kılıç, namaz çıkışında esnafla bayramlaştı. Daha sonra Ak Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'na geçen Bakan Kılıç, burada kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

SPOR POLİSİ GELİYOR

Gazetecilerin spor sahalarındaki terör ve güvenlikle ilgili sorularına Bakan Kılıç, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesiyle İlgili Kanun, stat, saha ve salonlarda harfiyen uygulanacak. En küçük bir taviz verilmeyecek. 2013-14 sezonunda kameralı güvenlik ile elektronik bilet sistemlerine geçilecek. Spor savcıları görevde. Ayrıca güvenlik birimleri salon ve sahaların dışında mutlaka görev yapacakları gibi gerektiği anda içeride de önlemlerini alacaklardır. Saha ve salonlar eylem ve taşkınlık yeri değil. Kimsenin suç işlemesini, stat dışında kalmasını, kimsenin kanuni yaptırımlara maruz kalarak sabıkalı konuma gelmesini kesinlikle arzu etmiyoruz. Spor barış, sevgi ve kardeşlik demektir. Özel güvenlik konusunu şu an gözden geçiriyoruz. Şu anda bunları kulüplerin kendisi karşılıyor ve bu güvenliklerin stada sokulmaması gereken şeyler konusunda yasakları harfiyen uygulamıyorlar. İçeriye şişe, çakmak ve kesici, delici aletler sokuluyor. Güvenlik tedbirlerinin tam olarak alınamadığıyla ilgili polisin tespitleri var. Gerekirse özel güvenlik hakkında yasal işlemler uygulanacak. İçişleri Bakanlığı'nın aldığı bir karar var. Bu tür olaylara artık kendi içinde oluşturacağı özel polis birimi bakacak. Bu önümüzdeki sene hizmete girer diye düşünüyorum. Belki ilk etapta özel güvenlik görevlileri ile bu ekip birlikte görev yapacak. Eğer özel güvenlikçilerdeki bu endişemiz ortadan kalkmazsa o zaman onlar bu görevden çekilip yeni kurulan birim bu göreve bakacak. 2013-14 sezonuna kameralı güvenlik sistem ile elektronik bilet uygulaması yetişecek ve ilk olarak Beşiktaş Trabzon derbisinde test edilecek. Koruma görevlisi ise önümüzdeki sezona yetişecek diye yanıt verdi.

Tribünlerdeki kötü tezahürat ve küfrün körüklenmemesini de isteyen Bakan Kılıç, Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek üç takıma da başarı diledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor Derbisinde Test Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement