Trafik kazasında yaşamını yitiren 11 kişinin organlarını satan 6 doktorlu çete çökertildi - Son Dakika
Dünya

Trafik kazasında yaşamını yitiren 11 kişinin organlarını satan 6 doktorlu çete çökertildi

Çin'de 6 doktor, trafik kazalarında hayatını kaybeden 11 kişinin ailelerine resmi belge imzalatıp organ bağışına ikna etti. Merhumlardan birinin oğlunun durumdan şüphelenmesi üzerine doktorların söz konusu organları yasa dışı yollarla sattıkları ortaya çıktı. Sus payı teklifini reddeden evladın ihbarı üzerine doktor çetesi çökertildi.

28.11.2020 16:02  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anhui kentinde çalışan 6 doktor, trafik kazasında hayatını kaybeden 11 kişinin organlarını bağışlaması için merhumların ailelerini ikna etti. Ölenlerin yakınlarına imzalatılan resmi evrakların sahte olduğu ortaya çıkınca, doktorların2017 ve 2018 yıllarında söz konusu hastaların ciğer ve böbreklerini çıkarıp yasa dışı yollarla satışını yaptığı ortaya çıktı.

HEPSİ ÜST DÜZEY DOKTORLAR

Yerel kaynaklar, tutuklanan doktorların üst düzey doktor oldukları ve dört doktorun organ nakli yapan farklı hastanelerde çalıştıklarını iddia etti. Genellikle trafik kazası sonucu beyin ölümleri gerçekleşen hastaları hedef alan çetenin üyesi yoğun bakım sorumlu doktoru Yang Suxun olduğu ileri sürüldü.

'SUS PAYI' TEKLİF ETTİLER

Doktorlar hastaların organlarını çıkarıp ambulansa çevirdikleri bir araca koyup organ diğer hastanelerde organ nakli bekleyen hastalara sattılar. 11 merhumundan birinin çocuğunun durumdan şüphelenmesi üzerine skandal ortaya çıktı.

Shi Xianglin, isimli bir adam annesinin organları bağışladıktan sonra annesinin resmi kayıtlara geçip geçmediğini öğrenmek için Çin Organ Bağışı Yönetim Merkezinin kayıtlarına baktı. Shi, önce annesinin organlarının bağışlandığını söyleyen doktorlar ile konuştu. Doktorlar kendisine susması için para teklif etmelerine rağmen olayı yetkililere bildirince yasadığı organ nakli çetesi polis tarafından çökertildi.

Doktorlara 10 ve 28 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Trafik kazasında yaşamını yitiren 11 kişinin organlarını satan 6 doktorlu çete çökertildi

Son Dakika Dünya Trafik kazasında yaşamını yitiren 11 kişinin organlarını satan 6 doktorlu çete çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melbourne'da sıcak hava balonundan ölümüne düşen maceraperestin son anları ortaya çıktı
    14:26 Melbourne'da sıcak hava balonundan ölümüne düşen maceraperestin son anları ortaya çıktı

    Melbourne üzerindeki bir sıcak hava balonundan 450 metre yükseklikten ölümüne düşen bir maceraperestin son anlarını gösteren video ortaya çıktı. Olay, balonun yükselirken içinde bulunduğu on yolcudan biri tarafından çekildi. Şahitler, adamın iyi göründüğünü ve balonun havalandığı sırada sürücü ile sohbet ettiğini söyledi. Ancak adamın havada düşüşünü gören sürücüler ve yerdeki aileler dehşete düştü. Adamın cesedi, Melbourne'un kuzeydoğusundaki Preston'daki bir bahçede bulundu.

  • Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü
    14:22 Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü

    Tayland'da eski bir maden ocağında altın arayan define avcısı, toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Olayın ardından eski maden ocağının çevresi kapatılırken, kazadan kurtulmayı başaran 2 define avcısı sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere karakola sevk edildi.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı
    14:09 Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı

    Nijerya ordusu, Kaduna eyaletinde fidye için kaçırılan 87 kişiden 16'sının kurtarıldığını açıkladı. Operasyonun devam ettiği belirtilirken, Nijerya'da fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanmasına rağmen insan kaçırma suçunun cezasının idam olduğu biliniyor.

  • Prenses Kate Hakkında Çılgın Komplo Teorileri Yayılıyor
    13:57 Prenses Kate Hakkında Çılgın Komplo Teorileri Yayılıyor

    Prenses Kate'in eşi Prens William ile yan yana yürürken gülümseyen bir videosu yayınlandı. Ancak çılgın komplo teorileri hala çevrimiçi platformlarda dolaşıyor. Bazıları videodaki kişinin vücut dublörü olduğunu iddia ederken, diğerleri yapay zeka kullanıldığını söylüyor. Kraliyet hayranları ise bu iddiaları kınamaktadır.

  • Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı
    13:46 Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı

    Belçika'da Flaman hükümeti tarafından, Ankara'nın müdahalesi nedeniyle eleştirilen Aalst şehrindeki Kevser Camii'nin ruhsatı, 1 yıllığına askıya alındı. Caminin ruhsatının askıya alınmasıyla görevli imamın maaşını ve oturma iznini kaybedebileceği belirtiliyor. Belçika Diyanet Vakfı, ruhsat kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

  • Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı
    13:33 Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı

    Kazakistan'ın 139 askerden oluşan barış gücü, Birleşmiş Milletlerin (BM) Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonunda görevlerine başladı. Kazak askerler, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Üssü'nde tanıtım programı düzenlendi ve günlük görevlerine başladı. Kazakistan Parlamentosu tarafından onaylanan bu misyon, ülkenin ilk bağımsız barış gücü olarak tarihe geçti.


Advertisement