TRT Binasına Gelen 25 Kadın ve 3 Gazeteci Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

TRT Binasına Gelen 25 Kadın ve 3 Gazeteci Gözaltına Alındı

TRT Binasına Gelen 25 Kadın ve 3 Gazeteci Gözaltına Alındı

Diyarbakır'daki TRT Bölge Müdürlüğü binasına gelen Barış Anneleri İnsiyatifi üyesi 25 kadın, 3 gazeteci, TRT 6 ve TRT Radyosu'ndaki canlı yayınlanan programlara katılmak istedi.

12.10.2014 18:58

Diyarbakır'daki TRT Bölge Müdürlüğü binasına gelen Barış Anneleri İnsiyatifi üyesi 25 kadın, 3 gazeteci, TRT 6 ve TRT Radyosu'ndaki canlı yayınlanan programlara katılmak istedi. Bu talepleri kabul edilmeyen grup üyelerinin tamamı, bölge müdürlüğü binasından ayrılmamakta ısrar edince polis tarafından gözaltına alındı. Bugün saad 15.30 sıralarında İstasyon Caddesi'ndeki TRT Bölge Müdürlüğü binasına gelen Barış İnsiyatifi üyesi 25 kadın, Jin Haber Ajansı muhabirlerinden Sarya Gözüoğlu ve Melek Yüksel ile Dicle Haber Ajansı Muhabiri Azad Altay, TRT 6'da ve radyoda Kürtçe yayınlanan programa katılarak, Kobani'de insanlık koridorunun açılmasıyla ilgili çağrı yapmak istedi. TRT Bölge Müdürlüğü binasındaki özel güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmayan ancak talepleri yetkililere iletilen Barış Anneleri İnsiyatifi, bina girişinde Kürtçe ve Türkçe olarak kısa bir açıklama yaptı. Adını açıklamayan ve Barış Anneleri İnsiyatifi adına böyle bir girişimde bulunduklarını belirten bir kadın, Bugün bizim cigerlerimiz nasıl yanıyor Anaların duymasını istedik. Ben Türkçe bilmiyorum fazla. Cenazelerimizi kaldırmaya da bırakmıyorlar. TRT 6'dır nedir, biz anayız burada derdimizi anlatmaya geldik. Hayvanmıyız neyiz Biz bütün herkese barış istiyoruz. Asker, polis ve gerilaya 35 yıldır barış istiyoruz. Kobani'ye insanlık koridoru açılması için buraya geldik. Ama bizi içeri bile sokmadılar dedi.

Kadınlar ile özel güvenlik görevlileri arasında yaşanan ve uzun süren diyaloglara rağmen içeri alınmayan grup, TRT Bölge Müdürlüğü binasından ayrılmamakta ısrar edince devreye polis girdi. Kadınların dağılmalarını isteyen polis yetkilileri ile kadınlar arasında da uzun süren bir diyalog yaşandı. Ancak anlaşma sağlanmaması üzerine, 25 kadın ve 3 gazeteci gözaltına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TRT Binasına Gelen 25 Kadın ve 3 Gazeteci Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement