Trump'tan yeni tip koronavirüs konusunda Çin'e yardım teklifi - Son Dakika
Dünya

Trump'tan yeni tip koronavirüs konusunda Çin'e yardım teklifi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüsün durdurulması konusunda Pekin'e yardıma hazır olduklarını belirtti.

27.01.2020 19:42  Güncelleme: 20:48

Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu corona virüsünün ABD'de çok az sayıda görüldüğünü ve süreci yakından takip ettiklerini vurguladı.

"ÇİN'E HER TÜRLÜ YARDIMI ÖNERDİK"

Trump, açıklamasında, "Çin ile söz konusu virüsle ilgili olarak çok yakın irtibat halindeyiz. Çin'e ve Devlet Başkanı Şi'ye gerekli olabilecek her türlü yardımı önerdik. Bu konudaki uzmanlarımız çok iyidir." değerlendirmesinde bulundu.

Trump'tan yeni tip koronavirüs konusunda Çin'e yardım teklifi

NE OLMUŞTU?

Çin genelinde 82 kişinin ölümüne yol açan, 2 bin 835 kişiye bulaşan virüs, dünya genelinde de yayılmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, 23 Ocak'ta yaptığı toplantıdan sonra koronovirüsle ilgili 'uluslararası kamu sağlığı acil durumu' ilan etmek için erken olduğunu açıkladı.

Çin'de ölü sayısının her gün arttığı ciddi bir salgına dönüşen virüse karşı henüz aşı ya da ilaç bulunmuyor. Salgının Vuhan'daki kapatılan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Yeni tip koronavirüs ilk olarak 12 Aralık'ta Vuhan'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha 'gizemli hastalığın' görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Pekin yönetimi, ülke içinde salgınla mücadele için çeşitli önlemler alarak Vuhan'a girişleri yasaklamış, çıkışlara da çok özel durumlarda izin verileceğini açıklamıştı.

Trump\'tan yeni tip koronavirüs konusunda Çin\'e yardım teklifi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Trump'tan yeni tip koronavirüs konusunda Çin'e yardım teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement