TT Motor A.Ş. Türk Topraklarında Büyüyecek - Son Dakika
Güncel

TT Motor A.Ş. Türk Topraklarında Büyüyecek

T Motor A.Ş., Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün'ün girişimleri sayesinde Türkiye'de konumlandırmaya karar verdi.

14.03.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan görüşmelerde Sayın Nihat Ergün, TT markasının tasarımı ve üretimiyle tamamen bir Türk firması olarak markalaşma adına yapılan büyük bir atılım olmasının yanı sıra, sektöründe bilinen ve saygı duyulan bir Türk firması olduğunu belirterek desteklerini sundu.

Sayın Nihat Ergün, yapılması gereken bütün yatırımlar için de bakanlık nezdinde verilecek bütün desteklere yeşil ışık yaktı. Böylece TT markasının Türkiye'de doğmuş ve Türk topraklarında büyümeye devam edeceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Telli, "Özellikle Sanayi Bakanlığı Genel Müdürü Sayın Süfyan Emiroğlu'nun yapmış olduğu bireysel çalışmalar sonucunda, yurt dışında yatırımcı üretim tesisi kurma çalışmalarını durdurma kararı almıştır." dedi.

Sanayi Bakanımız Nihat Ergün'ün TT Motor A.Ş.'nin bir Türk markasıdır ve Türkiye'ye katma değer kazandıracak markalara ihtiyacımız var'' sözünden sonra üretimin yapılması için bakanlığın bütün planlama kurumlarına talimat verildi.

Şu günlerde "Türk markası otomobil" için çalışmalar devam ederken, kendi markasını sektöründe saygı duyulan bir duruma taşıyan TT Motor, Bakan Ergün'ün de destekleri ve yönlendirmesi sonucunda, yurt dışına yapmayı planladığı yatırımı Türkiye'de yapma kararı aldı.

Bir Türk markası olarak sektöründe kısa zamanda başarılı ve özel işlere imza atan ve uluslararası bilinirlik ve saygınlık kazanan TT Motor A.Ş'nin Suudi Arabistan ortaklığı ile Dubai'de yapmayı planladığı yatırım da böylelikle TT Motor A.Ş'nin doğduğu topraklarda, Türkiye'de kalmış oldu.

Günümüzde markalaşmanın ne kadar önemli olduğu tartışılırken TT Motor A.Ş. yurt dışından gelen büyük yatırım desteğine "hayır" yanıtı vermesinde Sayın Nihat Ergün'ün "Biz Türk markaları yaratmak için yola çıktık'' sözleri etkili oldu ve Suudi Arabistan yatırımını Türkiye'de yapma kararı aldı.

TT Motor A.Ş. motosiklet-bisiklet fabrikası ve seri üretim için sektörde uygulanmakta olan en üst düzey teşviklerin bu fabrika için de uygulanacağı sözünü veren Bakan Ergün, bu Türk markasının Türkiye'de kalmasını sağlayacak yatırımcıları bulma konusunda da desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi. Bu kapsamda yerli ve yabancı yatırımcıların de teşvik edilerek Türkiye'ye bu yatırımın kazandırılması planlanıyor.

Fabrikanın açılışını 2015'de yapmayı planlayan TT Motor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Telli, projeleri tamamlanmış bulunan 750 cc'lik, tasarımı ve üretimi tamamen yerli otomatik vites motosiklet modelini dünya platformunda çok güçlü bir yerde konumlandırmayı planlıyor.

Marka model gamını her geçen gün genişleten TT Motor, büyüme hedefini de açıkladı. Şirket, 5 yıllık dönemde işlem hacmini 285.000.000 $ olarak öngördü.

Sektöre yeni bir atılımla girmeyi planlayan TT Motor A.Ş., ilk otomatik vites 750 cc Chopper ile büyük bir başarı elde edileceğinden emin. 3 lastikli Trike modelini de hızlı bir şekilde pazara sunmayı planlayan TT Motor, sektörel gelişimleri ve tasarımları lider olarak yapmak için Ar-Ge çalışmalarına hız verdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Telli "Bütün gelen yatırım ve ortaklık tekliflerini detaylı inceliyoruz; hem bizim, hem bu topraklarda üretilen bir marka olma özelliğini taşıyacak bir model hayal ediyoruz.'' dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TT Motor A.Ş. Türk Topraklarında Büyüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement