TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu'ndan, Prizren Üniversitesi'ne ziyaret - Son Dakika
Güncel

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu'ndan, Prizren Üniversitesi'ne ziyaret

TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu\'ndan, Prizren Üniversitesi\'ne ziyaret

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prizren Üniversitesi'ni ziyaret etti.

27.10.2020 13:05  Güncelleme: 13:12

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prizren Üniversitesi'ni ziyaret etti.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tabakoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Prizren Üniversitesi'nin Balkanlar vizyon ve misyonu içerisinde Kosova'da önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Prizren Üniversitesi'nin akademik gelişimini desteklemek adına her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten Tabakoğlu,"Balkan Üniversiteler Birliği özelindeki işbirliklerimizi geliştirmek, başta öğrenci ve çalışan değişimleri olmak üzere staj, sosyal ve kültürel faaliyetlerle bir arada olmak niyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Prizren Üniversitesi ile 2+2 ortak lisans programları geliştirmek istediklerini aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde Türkçe-Arnavutça yaz okulları açılması gibi bir projemiz mevut. Prizren Üniversitesi'nin değerli yöneticileri ile bir araya gelerek atılacak ortak adımları görüşme imkanı bulduk. İki ülke ve üniversite arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum."

Prizren Üniversitesi Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Soner Yıldırım ve Doç. Dr. Shemsi Morina, Trakya Üniversitesi'nin birikim ve deneyimlerinden faydalanmak adına oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştiğini kaydetti.

Ziyarette, TÜ Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, TÜ Rektörlük Özel Kalem Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı, Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu'ndan, Prizren Üniversitesi'ne ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement