Türk-İş Genel Kurulu'nda Arbede Çıktı, Dosyalar Havada Uçuştu - Son Dakika
Güncel

Türk-İş Genel Kurulu'nda Arbede Çıktı, Dosyalar Havada Uçuştu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın konuşması sırasında "protesto gösterilerine sahne olan" Türk-İş'in 21.Genel Kurul'unda, delegeler arasında arbede yaşandı.

08.12.2011 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın konuşması sırasında "protesto gösterilerine sahne olan" Türk-İş'in 21. Genel Kurul'unda, delegeler arasında arbede yaşandı.

Türk-İş'in 21. Olağan Genel Kurulu'nda, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın konuşma yaptı. Bozdağ'ın yaklaşık 25 dakikalık konuşması, delegeler tarafından "Gün gelecek devran dönecek", "AKP halka hesap verecek", "Türk-İş'te değişim olacak başka yolu yok", "Suskun Türk-İş istemiyoruz" sloganlarıyla sık sık kesildi. Bozdağ, buna karşın konuşmasını tamamladı. Bozdağ'ın kürsüden inmesinin ardından genel kurulda başkanlık için aday çıkaran Sendikal Güçbirliği Platformu'ndan oluşan muhalif kanat, protestolarını sürdürürken, bir kısım delege ise Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a destek vermek için protestocu gruba dosyalar fırlattı. Delege olmayanların dışarı çıkarılmasını isteyen grup arasında tartışma yaşanırken, Divan Başkanı Bayram Meral, "Bu saate kadar kim delege, kim delege değil ayrımı yapılmadığını, bundan sonra da yapmayacaklarını" söyledi. Yaklaşık yarım saat süren protesto nedeniyle kısa bir ara verilen genel kurulda konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, kısa süreli protesto edildi.

Öte yandan, protokol sıralarında yaşanan protesto olaylarını görüntülemek isteyen gazeteciler de konfederasyon üyeleri tarafından engellenmek istenince, küçük bir gerginlik yaşandı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk-İş Genel Kurulu'nda Arbede Çıktı, Dosyalar Havada Uçuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement