Türk-iş ve Tisk'ten "İş Gücü" Projesi - Son Dakika
Güncel

Türk-iş ve Tisk'ten "İş Gücü" Projesi

Konfederasyonlar, "Yerel Düzeyde İş Gücü Piyasasını İzleme ve Yönlendirme Mekanizmalarının Etkinleştirilmesi Projesi" İçin Start Verdi.

15.02.2007 14:35

Türk-İş ve TİSK, Yerel Düzeyde İş Gücü Piyasasını İzleme ve Yönlendirme Mekanizmalarının Etkinleştirilmesi Projesi" için start verdi. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, OECD'nin "Büyümeye Doğru 2007" raporunu eleştirerek, Türkiye'nin sosyal barışına dinamit konulmak istendiğini söyledi.

Türk-İş ve TİSK arasında "Yerel Düzeyde İş Gücü Piyasasını İzleme ve Yönlendirme Mekanizmalarının Etkinleştirilmesi Projesi"nin tanıtım toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da katıldı. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, proje kapsamında, 6 ilde işçi ve işveren temsilcilerinin iş gücü piyasasına ilişkin verilerinin toplanarak, bu konuda çalışma yapılacağını söyledi. Kılıç,rekabet şartlarını, düşük ücret ve sağlıksız çalışma koşullarında aramanın ülke ekonomisine ve sosyal yapıya zarar verdiğini söyledi. İstihdam sorununun sosyal sorunları aşan bir boyuta geldiğini vurgulayan Kılıç, "Bu durumu fırsat olarak gören bazı çevreler endüstriyel ilişkilerin dışına kaçışı kurtuluş olarak görüyor. Bunu endüstriyel demokrasinin gerçekleşebilmesi açısından şansız bir gelişme olarak görüyoruz.Bazı üniversiteler, bazı belediye başkanlıkları, bazı valiliklerde bu sorunu büyüten çevreler görmek bizi üzüyor" diye konuştu.

"OECD'NİN ÖNERİLERİ KABUL EDİLEMEZ"

OECD'nin "Büyümeye Doğru 2007" raporunu eleştiren Türk-İş

Başkanı Kılıç, raporda Türkiye'de asgari iş gücü maliyetlerini düşürülmesi, iş güvencesi yasasının yeniden yapılandırılması, asgari ücret artış oranlarının azaltılması şeklindeki önerilerin kabul edilemeyeceğini söyledi. Kılıç, "Emekli zaten sürünüyor. OECD ayda mı yaşıyor? Türkiye'nin şartlarını görmüyor mu? Biraz insaf. Kendi ülkelerinde her şeyi hak görecekler, bize gelince süründüren ücretlerde muameleyi reva görecekler" açıklamasını yaptı.

Kılıç, "OECD'den talimat alarak bunları yapmaya kalkanların karşına dikileceklerini" kaydetti.

İSTİHDAMI ŞAHLANDIRACAK DÜZENLEMELER

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik de, projeyle yerel istihdam politikalarının oluşturulması ve bu konuda sosyal tarafların güçlü rol oynamasının hedeflendiğini söyledi. Kudatgobilik, her yıl 750-800 bin gencin istihdam edilmeyi beklediğini belirterek, "İstihdam sorunun bugünün ve yarının en önemli sorunu olmaya devam edecek" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk-iş ve Tisk'ten 'İş Gücü' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement