Türk Robot, Japonya'da Ödül Aldı - Son Dakika
Teknoloji

Türk Robot, Japonya'da Ödül Aldı

Türk Robot, Japonya\'da Ödül Aldı

Japonya'da her yıl Fujisoft firmasının düzenlediği "All Japan Sumo Robot Tournament 2014" isimli robot turnuvasına Türk gençleri damgasını vurdu.

02.01.2015 20:14
-

Turnuvaya katılan üniversite öğrencileri, Emre Tarhana, Kaan Eroğlu, Lütfi Albayrak ve Doğukan Cemil Özeren, "Senju" adlı robotla dünya dördüncüsü oldu.


102 rakibi vardı


Yarışmada Kağıthane Belediyesi'ni temsil eden Senju isimli robot, rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Japonya'nın son 3 yıldır şampiyonu olan robot ile karşılaşan ve bu yarışı bataryasında oluşan problemden dolayı 1-0 kaybeden Senju, dördüncü oldu. Gençlere gerekli desteğin yapılmasıyla çok büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Gençlerimizin büyük başarısını kutluyorum. Üniversite öğrencisi olan bu gençlerimiz çok iyi bir robot hazırladı. Robot da dünyanın değişik ülkelerinden gelen 102 rakibi arasında dünya dördüncüsü oldu. Biz belediye olarak başarılı öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kağıthane Belediyesi olarak 'Beceri Merkezlerimiz'de robot geliştirme merkezi oluşturacağız" dedi.


Kaynak: Sabah



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Türk Robot, Japonya'da Ödül Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement