Türk Sinemasının 100. Yılı - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Sinemasının 100. Yılı

Türk Sinemasının 100. Yılı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Son dönemde arşivlemeden tanıtmaya sinema alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdik ve sinemamızın 100. yılında destek miktarını iki katına çıkardık"

10.05.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son dönemde arşivlemeden tanıtmaya sinema alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, sinemanın 100. yılında destek miktarını iki katına çıkardıklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Çelik, Türk yönetmen, yapımcı ve oyuncuları sosyal medya aracılığıyla kutladı.

Uluslararası Cannes ve Berlin film festivallerinde ödül alanlar olmak üzere Türk sinemasının adını yurt dışında duyuran tüm yönetmen, yapımcı ve oyuncuları kutlayan Çelik, Türk sinemasının 100. yılında, sinemaya verilen desteğin iki katına çıkarıldığını twitter hesabından duyurdu.

Bakan Çelik, mesajında "Son dönemde arşivlemeden tanıtmaya sinema alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdik ve sinemamızın 100. yılında destek miktarını iki katına çıkardık. Semih Kaplanoğlu'nun Buğday ve Özhan Eren'in Çanakkale Geçilmez projelerine 1 milyon 750 bin lira destek verildi. ?Aralarında Erden Kıral, Reyis Çelik, İsmail Güneş, Zeki Demirkubuz, Derviş Zaim, Pelin Esmer, Yeşim Ustaoğlu, Aram Gülyüz, Mehmet Eryılmaz ve Orhan Eskiköy gibi sinema yönetmenlerinin projelerinin de yer aldığı toplam 32 projeye 15 milyon 450 bin lira destek verdik. Kutlu olsun... Nice başarılara" ifadelerine yer verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Sinemasının 100. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement