Türkiye 21. Zeka Oyunları Yarışması "OYUN 2016" Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye 21. Zeka Oyunları Yarışması "OYUN 2016" Sonuçlandı

Türkiye 21. Zeka Oyunları Yarışması "OYUN 2016" Sonuçlandı

ODTÜ, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle gerçekleştirilen Türkiye 21. Zeka Oyunları Yarışması OYUN 2016'nın final sınavı ve ödül töreni hafta sonu Ankara ODTÜ'de gerçekleştirildi.

28.12.2016 14:47  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağustos ayında ön eleme sınavı ile başlayan maratonun son ayağı olan Final Sınavında 554 finalist yarıştı. 100 dakika süren yazılı sınav 3 kategoride değerlendirildi. 1'i yedek, 5'i ortak toplam 11 soruyu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı hazırladı.

OYUN 2016 kapsamında sınav sonrası renkli etkinlikler de yapıldı; Türkiye'nin İlk Kadın Satranç Ustası olan Nilüfer Çınar'ın gerçekleştirdiği ve 20 kişiye karşı oynadığı simültane satranç gösterisi ile Uluslararası alanda bir vurmalı çalgılar üstadı olan Gerçek Dorman'la Ritmik Zeka atölyesi katılımcıların yoğun ilgisini gördü.

Aynı gün yapılan değerlendirmeyle belirlenen en iyiler için düzenlenen Ödül Törenine Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı'nın yanısıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gönül Sayan ve İş Bankası Kurumsal İletişim Bölümü Müdür Yardımcısı Müge Nevşehirli Veziroğlu katıldı.

İki kategoride 11 soruya da doğru cevap vererek birinciliği ve 24 Bin TL ödülü paylaşan yarışmacılar törende renkli görüntüler oluşturdular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye 21. Zeka Oyunları Yarışması 'OYUN 2016' Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement