"Türkiye Asıl Odaklandığım Ülke" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye Asıl Odaklandığım Ülke"

"Türkiye Asıl Odaklandığım Ülke"

Kanada Büyükelçisi Chris Cooter, Türkiye ve Kanada ilişkilerini MAG okurları ile gerçekleştirilen özel röportajında anlattı.

20.07.2017 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki ülke arasında gösterdiği titiz ve çözüm üreten yaklaşımıyla hayranlık uyandıran Kanada Büyükelçisi Chris Cooter, Türk kökenli vatandaşlarından öğrencilere, ticaretten enstitüler arası dayanışmaya kadar, birçok konuyu MAG Temmuz-Ağustos sayısına anlattı.

Türkiye dışında Türkmenistan, Azerbaycan ve Gürcistan'dan sorumlu olan Cooter"Dikkatimin çoğunu Türkiye üzerine yoğunlaştırıyorum. Asıl odaklandığım yer burası" dedi. Türkiye ve Kanada arasındaki asıl problemin iki ülkenin birbirini tanımadığından kaynaklandığını söyleyen Chris Cooter, ülkelerin eğitim de birbirini derinlemesine daha iyi tanıyabilmesi için bu ülkelerde öğrenim görmek, yaşamak, çalışmak gerektiğini belirtti. Ağustos 2016'da Ankara'da göreve başlayan ve Türkiye'nin bütün unsurları ile büyüleyici bir ülke olduğunu söyleyen Cooter; Kanada'nın da dünyanın her tarafındaki insanlar için cazip bir ülke olduğunu, Türkiye'nin bazı bölgelerinden, özellikle Orta Doğu ve Avrupa'dan gelen vatandaşların sayısının arttığına dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Türkiye Asıl Odaklandığım Ülke' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement