Türkiye'nin Akademik Bazlı İlk 'Kadın Liderlik Programı' Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Akademik Bazlı İlk 'Kadın Liderlik Programı' Başlıyor

Türkiye\'nin Akademik Bazlı İlk \'Kadın Liderlik Programı\' Başlıyor

41 North Business School, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına destek vermek amacıyla Türkiye'deki akademik bazlı ilk kadın liderlik programını başlatıyor.

10.11.2018 14:09

Cam tavanı kadının kendisi kıracak

Farklı seviyelerde kadın yöneticiler için özel olarak hazırlanan 'Kadın Liderlik Programı', kadın yöneticilerin kendileri ile ilgili yanlış kodlamaları ve ön kabulleri değiştirmeyi, potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. 41 North Business School tarafından Türkiye'deki ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanan program yüz-yüze eğitimlerin yanı sıra her katılımcıya özel kişiselleştirilmiş aksiyon planı ve eğitimcilerle birebir görüşme seanslarından oluşuyor. 4 ay sürecek program 13 Aralık 2018'de başlayacak.

Türkiye'nin ilk özel, bağımsız liderlik ve iş idaresi okulu 41 North Business School, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına destek vermek amacıyla Türkiye'deki akademik bazlı ilk kadın liderlik programını başlatıyor. Türkiye'deki ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanan 'Kadın Liderlik Programı', kadın yöneticilerin kendileri ile ilgili yanlış algıları ve kodlamaları değiştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Başlangıç seviyesinden deneyimli yöneticilere kadar farklı seviyelerde kadın yöneticileri hedefleyen Kadın Liderlik Programı, yüz-yüze eğitimlerin yanı sıra her katılımcıya özel kişiselleştirilmiş aksiyon planı ve eğitimcilerle birebir görüşme seanslarından oluşuyor. Program, toplamda 8 gün yüz yüze eğitim ve her katılımcıya özel kişiselleştirilmiş aksiyon planı doğrultusunda 4 ay sürecek. 13 Aralık 2018'de başlayacak Kadın Liderler programı aynı zamanda Türk iş dünyasının önde gelen üst düzey kadın yöneticileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunuyor.

Kadının toplumda benimsenen eş ve anne rolünü içselleştirdiği ve hakkı olandan daha azına razı olduğu için iş dünyasında yükselirken zorluk yaşadığına dikkat çeken 41 North Business School Kurucu Direktörü Yeliz Kum Ezercan, "İş dünyasında yönetici pozisyonlarında daha çok erkekleri görüyoruz. Kadınlar sahip oldukları potansiyele rağmen maalesef sayıca çok daha azlar. Araştırmalar bize bunun, kadınların iş hayatında yükselme konusunda psikolojik ve sosyal nedenlerle çekimser davrandıklarının ve daha mütevazı bir konumu tercih etmelerinin bir sonucu olduğunu gösteriyor. Oysa kadın yöneticiler, erkeklerin iş hayatında öğrenip deneyimlediği bazı becerilere doğuştan sahipler. Bu eğitimi bir tür dönüşüm programı olarak tasarladık. Yönetici gelişim programlarımızda kişilerin sahip oldukları potansiyeli ve bunun önündeki engelleri bizzat kendilerinin fark etmelerini istiyoruz. Cam tavanı bir başkası değil, kadının kendisi kıracak. Çünkü değişim birinin dayatması ile değil, içten dışa gerçekleşen doğal bir süreç. Biz bu programla, kadın yöneticilerin kendileri ile ilgili olarak edindikleri yanlış kodlamaları, ön kabulleri değiştirmek üzere onlara bir yol gösterici rolü üstleniyoruz" dedi.

41 North Business School müfredatında Kadın Liderlik Programı dışında ayrıca ESMT Berlin ile birlikte sunulacak Kurumsal Girişimcilik, İnovasyon, Data, Teknoloji Platformları, Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti ve Blockchain gibi teknoloji ve inovasyon yönetimi odaklı eğitimler ile The Center for Creative Leadership (CCL) tarafından tüm dünyada sunulan uluslararası düzeyde saygın Lead for Success liderlik eğitimleri yer alıyor. Executive MBA 2019 Haziran ayında; üst düzey yönetici, danışman veya öğretim üyelerine yönelik DBA programı ise 2019 Kasım ayında başlayacak.

Dünyanın en iyi inovasyon ve teknoloji okulları ve kurumları ile akademik iş ortaklıkları kuran 41 North Business School, hem Türkiye hem de komşu ülkelerden yöneticilere uluslararası geçerliliği olan diploma ve yönetici gelişim programları sunuyor. Eğitimler sonunda katılımcılar, Avrupa'nın en iyi iş idaresi okullarından Grenoble Ecole de Management (GEM)'ın uluslararası geçerliliği olan DBA ve Executive MBA diplomalarını, Almanya'nın en iyi inovasyon ve teknoloji okulu The European School of Management and Technology (ESMT Berlin) ve dünyanın en iyi liderlik eğitim kurumu Center for Creative Leadership (CCL)'ın sertifikalarına sahip oluyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Akademik Bazlı İlk 'Kadın Liderlik Programı' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement