Turmepa 8. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Turmepa 8. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi Kapılarını Açtı

TURMEPA'nın 2011 yılından bu yana devam eden ve bugüne kadar yaklaşık 16 bin öğrenciyi ağırlayan Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, 8'inci defa kapılarını açtı.

07.06.2018 11:47

TURMEPA'nın 2011 yılından bu yana devam eden ve bugüne kadar yaklaşık 16 bin öğrenciyi ağırlayan Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, 8'inci defa kapılarını açtı.

Her yaz farklı bir temayla yaklaşık 2 bin öğrenciye ev sahipliği yapan TURMEPA Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, 8'inci yılında "Suyun Yolculuğu" temasıyla Nakkaştepe'deki dernek genel merkezinde ziyaretçilerinin karşısına çıktı.

Sergi ve atölye kapsamında bu yaz çocuklar, "Su döngüsü", "Dünyadaki su kaynakları", "Suyun önemi" ve "Su kirliliği" konularında bilinçlendiriliyor. Çocuklar aldıkları eğitim sonrasında dernek bahçesinde bulunan ve yüzlerce öğrencinin ilgi odağı haline gelen etkileşimli harita panosundaki ikonları tamamlayarak kirli su ve temiz su arasındaki farkları oyunlar eşliğinde eğlenerek öğreniyor ve aldıkları bilgileri pekiştirme fırsatı buluyor. Böylece çocuklar, hem Türkiye'nin ilk Sualtı Atık Sergisi'ni ziyaret ederek denizden çıkan nesneleri inceleme imkanı buluyor hem de bu sayede deniz temizliğinin önemini daha iyi kavramış oluyor.

Sergi, TURMEPA'nın farklı yıllarda deniz dibi temizliği etkinliklerinde denizden çıkardığı atıklardan oluşuyor.

90 dakika süren ücretsiz etkinliğe 6-12 yaş aralığındaki çocuklar, en az 10, en fazla 40 kişiden oluşan gruplarla hafta içi 10.00-11.30 veya 14.30-16.00 saatlerinde önceden yer ayırtmak suretiyle katılıyor.

2011 yılında kapılarını açan Türkiye'nin İlk Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, çocukların, genç ve yetişkinlerin, denizlerde kirliliğe neden olan atıkları gözlemlemesini ve kirliliğin deniz hayatına etkileri konusunda farkındalığın artmasını sağlamayı hedefliyor.

Serginin amacının, ülkemizin geleceği çocuklarımızda bugünden denizlerin ve kıyıların korunması ve önemi konusunda farkındalık yaratmak ve kıyıların kirlenmesini önlemek, çocuklara deniz sevgisi kazandırmak, denizin yaşayan bir organizma olduğu konusunda onları uyarmak, tüm katılımcıları, nesli tükenen balık türleri, balıkçılık ve doğru avlanma hakkında bilgilendirmek, yaz okulu kapsamında imkanları kısıtlı çocukların daha eğlenceli bir yaz dönemi geçirmelerine fırsat tanımak, gençlerin denizlere karşı duyarlı, aktif, sorumlu yurttaşlar olmasına katkı sağlamak olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turmepa 8. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement