UCI ve WADA Arasında İşbirliği Yapıldı - Son Dakika
Spor

UCI ve WADA Arasında İşbirliği Yapıldı

UCI ve WADA Arasında İşbirliği Yapıldı

Uluslararası Bisiklet Birliği ve WADA, bisikletçilerin doping geçmişini incelemek amacıyla bağımsız bir komisyon kurulması için anlaşmaya vardı.

14.11.2013 15:17  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), bisikletçilerin doping geçmişini incelemek amacıyla bağımsız bir komisyon kurulması için anlaşmaya vardı.

UCI Başkanı Brian Cookson ve WADA Başkanı John Fahey, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde düzenlenen dopingle mücadele kongresinde, sporcuların doping geçmişini incelemek üzere bağımsız bir komisyon oluşturmak için anlaşmaya vardı.

UCI'nin yöneteceği komisyona üyelerin atanması gibi detaylar ile hükümler ve koşulların, ilerleyen günlerde belirleneceği belirtildi.

Cookson, doping gerekçesiyle Fransa Bisiklet Turu'nda 7 şampiyonluğu elinden alınan ABD'li Lance Armstrong'un da komisyon çalışmalarına davet edileceğini belirterek, "Armstrong'un, (UCI görevlilerinin doping maddesi tedarik etmesi) iddialarına cevaben, varsa elindeki kanıtlarla komisyona gelmesini isterim. Söylenenler doğruysa, onun ağzından duymak isterim. Eminim komisyon da öyle düşünüyordur" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor UCI ve WADA Arasında İşbirliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement