Uçk Derneklerinden Priştine Üniversitesi Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

Uçk Derneklerinden Priştine Üniversitesi Önünde Protesto

Uçk Derneklerinden Priştine Üniversitesi Önünde Protesto

Rektör Zeyhnullahu'nun istifasını isteyen protestocularla polis arasında yaşanan arbededen sonra göstericiler tekrar Rektörlük binasına girmek istedi.

04.12.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rektör Zeyhnullahu'nun istifasını isteyen protestocularla polis arasında yaşanan arbededen sonra göstericiler tekrar Rektörlük binasına girmek istedi. süren arbededen sonra yeniden Rektörlük binası içerisine girmek istedi. Rektörlük önünde protestolar devam ederken yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kosova'da Priştine Üniversitesi'nin şehit, gazi ve savaş malulleri çocuklarını üniversiteye sınavsız olarak almadığı gerekçesiyle Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) Dernekleri, Priştine Üniversite Rektörlüğü binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Polis ile protestocular arasında çıkan arbedede 3 polis ve 6 protestocu yaralandı.

UÇK dernekleri öğlen saatlerinde ellerinde, UÇK bayrakları ile Priştine Üniversite Rektörlük binasına doğru yürüdükten sonra, Rektörlük avlusunun demir kapılarını kırarak, Rektörlük binası önünde protesto düzenlediler. Binin üzerinde kişi slogan atarak, Rektör Ramadan Zeynullahu'nun istifasını istedi. UÇK Dernekleri, Şehit ve Gazi Aileleri adına Cavit Yaşari, Rektör Zeynullahu ile görüştükten sonra, yaptığı açıklamada, Rektör ile görüştüğünü ve bu sırada Rektör Zeynullahu'nun, Başbakan Haşim Taçi'den bu konuda karar gelinceye kadar, istemlerini kabul etmediğini bildirdiğini açıkladı . Ardından protesto edenler Priştine Üniversitesi Rektörü Ramadan Zeynullahu'nun fotoğraflarını yaktı ve Rektörlük binasına girme teşebbüsünde bulundu. Bu sırada polis ile protesto edenler arasında kısa süre bir arbede yaşandı. Polis, protesto edenlerin, bina içine girmelerini engelledi. Protesto edenler, Rektör Zeynullahu istifa edinceye ve istemler yerine getirilinceye kadar protestolara devam edeceklerini bildirdiler. Protesto edenler Rektörün binadan çıkmasını engellemek üzere binayı abluka altına aldı. Kosova Polisi Özel Birimleri, Rektörlük binası içinde hazır bulunurken, bina dışında polis ile protestocular arasında gergin bekleyiş devam ediyor.

BİR HAFTA ÖNCE UÇK DERNEKLERİ REKTÖR ZEYNULLAHU'NUN İSTİFASINI İSTEMİŞTİ

Priştine Üniversitesi ile UÇK Dernekleri arasında 10 yıldan buna yana uygulanan UÇK çocuklarının üniversiteye kayıt kriterlerini düzenleyen işbirliği memorandumunun sekteye uğramasından şikayet eden UÇK gazileri, Priştine Üniversite si Rektörü Ramadan Zeynullahu'nun görevinden istifa etmesini talep etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçk Derneklerinden Priştine Üniversitesi Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement