Ücretsiz ve İndirimli Kart Bedelleri Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Ücretsiz ve İndirimli Kart Bedelleri Belirlendi

EGO Genel Müdürlüğünce toplu taşıma araçlarından ücretsiz-indirimli yararlanan vatandaşlara veri·len kartlardan 2018 yılı i·çi·n alınacak vi·ze bedelleri· belirlendi.

16.09.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EGO Genel Müdürlüğünce toplu taşıma araçlarından ücretsiz-indirimli yararlanan vatandaşlara veri·len kartlardan 2018 yılı i·çi·n alınacak vi·ze bedelleri· belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısının son birleşiminde alınan kararlara yer verildi.

Buna göre, Meclise sunulan Başkanlık yazısı ile Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığının büfe tahsisinde emekliler için şart koşulan bin 500 lira limitinin kaldırılması istendi.

Ekmek satışı düşük olan büfelerin işletim maliyetlerini karşılayamadığından kapanmakta olduğu, yerlerine de yeni işletici bulmakta güçlük çekildiği belirtilen yazıda, işletim maliyetleri nedeniyle Bağ-Kur primi emekli vatandaşlardan alınmadığından bu büfelerin emeklilere tahsis edildiği ve büfenin açık kalmasının sağlandığı kaydedildi.

İlgili karar gereği emekli maaşları son güncellemelerle bin 500 liranın üzerinde olan emeklilere büfe tahsisi yapılamadığından ekmek satışlarında aksamalar meydana geldiği belirtilen ve bu nedenle emekli maaşlarındaki artışlardan ötürü bin 500 lira olan limitin kaldırılması istenen Başkanlık yazısı, oy birliğiyle kabul edildi.

Vi·ze bedelleri· yeni·den belirlendi

2018 yılı toplu taşıma kartları vize bedellerinin yeniden belirlenmesini içeren Başkanlık yazısı da Mecliste görüşüldü.

Başkanlık yazısında, toplu taşıma araçlarında geçerli olan elektronik ücret toplama sisteminde yasa, kararname ve yönetmeliklerle belirlenen ücretsiz-indirimli olarak toplu taşıma hizmetinden yararlananlara EGO tarafından verilecek olan kartlardan alınacak 2018 yılı vize bedelinin belirlenmesine ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Mecliste oy çokluğu ile kabul edilen Başkanlık yazısına göre, 5 lira arttırılarak belirlenen 2018 yılı vize bedelleri şöyle:

"Yaşlı serbest kartı 135 lira, Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) kartı 70 lira, PTT kartı 70 lira, kamu kartı 70 lira, öğretmen pasosu (2017-2018 eğitim yılı) 60 lira."

Özel ve tüzel ki·şi·lere bi·labedel park ve otopark i·zni·

Meclis gündemine alınan bir diğer Başkanlık yazısı ile özel ve tüzel kişilerce Ankara sınırları içerisinde mevcut projelendirilmemiş park, otopark ve yeşil alanların projelerinin kendileri tarafından çizdirilip Büyükşehir Belediye Başkanlığına onaylattırıldıktan sonra yapımı, bakımı, onarımı ve güvenlik hizmetlerinin 10 yıl süreyle bilabedel sağlanması, bu süre sonunda uygun görülmesi halinde süre uzatımına gidilmesi ve Büyükşehir Belediyesine devredilmesi teklifi görüşüldü.

Başkanlık yazısı ile ilgili açıklama yapan Meclis Birinci Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, teklifin "Ücretsiz halkın kullanımına açıktır tabelasının konulması, aksi bir işlemde karşı taraf hiçbir hak talep edememeksiniz işletme yetkisinin Büyükşehir Belediyesine devri" şeklinde ekleme yapılarak oylanmasını istedi.

Başkanlık yazısı oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ücretsiz ve İndirimli Kart Bedelleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement