Ucuz Hareket Yakalama Teknolojisi: Perception Neuron - Son Dakika
Teknoloji

Ucuz Hareket Yakalama Teknolojisi: Perception Neuron

Ucuz Hareket Yakalama Teknolojisi: Perception Neuron

Bilgisayar efektleri, oyunlar ve sanal gerçeklik projeleri ile uğraşanlara ucuz bir hareket yakalama sistemi geliyor, Perception Neuron.Hollywood filmlerinde kullanılan özel bilgisayar efektleri ne kadar pahalıya üretiliyor değil mi? ya da bigisayarda hazırlanmış animasyonlardaki karakterlerin gerçek gibi hareket etmeleri için ne kadar pahalı sistemler kullanılıyor.

21.08.2014 21:26

Bilgisayar efektleri, oyunlar ve sanal gerçeklik projeleri ile uğraşanlara ucuz bir hareket yakalama sistemi geliyor, Perception Neuron.

Hollywood filmlerinde kullanılan özel bilgisayar efektleri ne kadar pahalıya üretiliyor değil mi? ya da bigisayarda hazırlanmış animasyonlardaki karakterlerin gerçek gibi hareket etmeleri için ne kadar pahalı sistemler kullanılıyor. ya oyunlardaki karakterler? Onlar ne kadar gerçekçi hareket ederse, oyunlar o kadar çok inandırıcı hale geliyor.

Artık pahalı ve karmaşık hareket yakalama (motion capture) sistemlerine son. Animasyon, film ve oyun yapımcılarının çok işine yarayacak ucuz ve pratik bir hareket yakalama sistemi geldi. Perception Neuron isimli bu yeni sistem, dünyanın en küçük IMU (inertial measurement unit) ürünlerinden birini kullanıyor, kablosuz ve çok uygun fiyata sahip.

Bir Perception Neuron paketi birkaç parçadan oluşuyor. Neuron ismindeki IMU parçaları minik birer hareket algılayıcı ünite. Her birinin içinde üçer yönlü jiroskop (2,000 DPS ile algılama), hızölçer ve magnetometre bulunuyor. Neuron parçaları ancak parmak ucunuz büyüklüğüne. Hub isimli ana kontrol parçası, tüm Neuron'lardan gelen veriyi okuyup kablosuz şekilde bilgisayara aktarma görevini üstleniyor. Son olarak da Neuron'ları üzerine takacağınız eldiven ve vücut askıları var.

Perception Neuron sisteminin parçalarını askıları ile birlikte vücudunuza giyiyor ve ana Hub parçasını da sırtınıza takıyorsunuz. Neuron'ları isterseniz askıları olmadan, kostümlerin üzerine de takabilirsiniz. Sistemi çalıştırdığınızda el, kol, bacak ve vücut hareketleriniz anında taranıyor ve istediğiniz programa aktarılıyor. Sistem Windows ve Mac işletim sistemlerinde Unity ve Oculus Rift desteğine sahip. Ayrıca açık kaynak kodu ile de her türlü tasarım ve animasyon programına veri gönderebiliyor.

Şu anda Perception Neuron'a seri üretim desteği için Kickstarter'da bir bağış kampanyası devam ediyor. Eğer ilgileniyorsanız 10 Neuron içeren başlangıç paketini sadece 200 Dolar bağış ile önsipariş edebilirsiniz. Aynı şekilde 20 Neuron içern paket de 340 Dolar. Buraya tıklayarak kampanya sayfasına gidebilirsiniz.

Buna benzer ama kişisel kullanım için daha uygun bir başka hareket algılama ürünü de Myo kol bandı, ilginç bir kullanım alanı da robot kontrolü, tıklayıp nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

The post Ucuz Hareket Yakalama Teknolojisi: Perception Neuron appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Ucuz Hareket Yakalama Teknolojisi: Perception Neuron - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement