Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Gökhan Öğüt, "Vodafone Türkiye olarak ilk günden bunu sizlere 4,5G değil, '4 bucak G' sloganıyla Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar 4,5G'yi götürme taahhüdümüzü de verdik.

25.03.2016 12:08

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Gökhan Öğüt, "Vodafone Türkiye olarak ilk günden bunu sizlere 4,5G değil, '4 bucak G' sloganıyla Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar 4,5G'yi götürme taahhüdümüzü de verdik. Bunu da 1 Nisan sabahı gerçekleştireceğiz" dedi.

Öğüt, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde General Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy'un moderatörlüğündeki "Dijital Ekonomi ve Büyüme Stratejileri" oturumunda, Vodafone Türkiye olarak 2009 yılından bu yana yaptıkları yatırımlarla uzun bir maratonun sonuna geldiklerini söyledi.

Türkiye'de 4,5G hizmetini 1 Nisan'dan itibaren vereceklerini belirten Öğüt, "Gelecek hafta cuma günü, hayalini kurduğumuz, 2020-2025 yıllarının bazılarının 'gigabit toplumu' dediği, herkesin her şirketin saniyede bir gigabit hızlarla bağlı olduğu, geleceğe attığımız ilk ve en önemli adımlardan biridir" ifadesini kullandı.

Yeni hizmetin sunumuna ilişkin bilgi veren Öğüt, şöyle konuştu:

"Biri, 3G'nin çok daha ötesinde düşük frekanslarla çok daha geniş alanlarda mobil interneti, interneti yüksek hızlarla götürme şansımız var. Biz de Vodafone Türkiye olarak ilk günden bunu sizlere 4,5G değil, '4 bucak G' sloganıyla Türkiye'nin en ücra köşelerine kadar 4,5G'yi götürme taahhüdümüzü de verdik. Bunu da 1 Nisan sabahı gerçekleştireceğiz. Diğeri ise daha geniş alanlarda erişim. Çok yüksek hızda erişim ki en az 10 kat daha yüksek hızlardan bahsediyoruz. Üçüncüsü ise daha düşük gecikmeler, daha gerçek zamanlı internet. Karşılıklı internet üzerindeki bilgi alışverişinin gerçek zamanlı olduğu internetten bahsediyoruz. Bütün bu nesnelerin gigabit toplumunun da altyapısı bu üç önemli gelişmeyle gerçekleşecek. Bu da aslında 5G diye konuşulan, şu an laboratuvarlarda denemeleri yapılan geleceğin de ilk adımı oluyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement