Gençler, bakıma muhtaç yaşlıların evlerini ve bahçelerini temizleyip ihtiyaçlarını karşılıyor - Son Dakika
Güncel

Gençler, bakıma muhtaç yaşlıların evlerini ve bahçelerini temizleyip ihtiyaçlarını karşılıyor

Gençler, bakıma muhtaç yaşlıların evlerini ve bahçelerini temizleyip ihtiyaçlarını karşılıyor Erzincan'da üniversite öğrencisi gençler ziyarete gittikleri yaşlı vatandaşların evlerini ve bahçelerini temizleyip ihtiyaçlarını karşılıyor.

19.12.2021 11:16  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençler, bakıma muhtaç yaşlıların evlerini ve bahçelerini temizleyip ihtiyaçlarını karşılıyor

ERZİNCAN - Erzincan'da üniversite öğrencisi gençler ziyarete gittikleri yaşlı vatandaşların evlerini ve bahçelerini temizleyip ihtiyaçlarını karşılıyor.

Erzincan'da bir grup gönüllü gencin başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında belirledikleri yardıma muhtaç 20 yaşlı vatandaşların evine 6-7 kişilik gruplar halinde temizliğe gidiyor. 100 üniversite öğrencisi gencin bir araya gelerek başlattıkları kampanya ile gençler örnek bir proje sergileyerek önceden tespit edilen yaşlıların ihtiyaçlarını karşılıyor. Yapılan projeyi yürüten gençler evdeki işlerini tamamladıktan sonra demledikleri çayla birlikte yaşlılarla sohbet ederek hayır dualarını alıyorlar. Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde başlatılan projenin kış boyunca zaman zaman devam edeceği bildirildi.

Evinde temizlik yapılan 86 yaşında ki Mustafa Cebre, yapılan yardımdan dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, "Böyle bir nesiller yetiştirin. Öyle bir nesil yetiştirin ki hem millete memlekete itaatli olsun. Hiç tanımadığımız adamlar geldi. Evimizi barkımızı temizliyor. Yaşlıyız diye, hürmet ediyorlar. Sizde büyüklerinize, düşkünlere, kimsesizlere, fakirlere, yaşlılara yardımda bulunun ki Allah'ta size yardım etsin. Hiç tanımadığımız adamlar geldi. Evimizi barkımızı sildi süpürdü, her tarafı çiçek gibi yaptı. Allah bunların muradını versin, istediklerini versin. Hepsinden Allah razı olsun. Eşim 98 yaşında ve bu evde yalnız ikimiz yaşıyoruz. Bu hanım kızlarımız geldiler bizlere hizmet ettiler. İçeriyi dışarıyı temizleyip gül gülistan ettiler. 16 senedir bu evde yaşıyoruz ama artık gücümüz yetmediği için her işi yapamıyoruz. İnşallah yine gelirler" dedi.

Yardıma giden genç üniversite öğrencilerinden Dilek Duman ise, "Burada dedemizin ve nenemizin ihtiyacı olan temizliğini, bahçesinin temizliğini, evinin temizliğini yaptık. Elimizden geldiği kadar onların gönüllerine bir nebze olsun dokunabildiysek mutlu oluruz. Hayır dualarını aldık. Gençler olarak söylemek istediğim yaşlılarımızı, kimsesizleri, çocukları kesinlikle yardımsız bırakmayalım, onların bir eli olalım" diye konuştu.

Yardımseverlerden Aslı Çolak ise gençlerin bu gibi sosyal sorumluluk projelerinde bulunmalarının gerektiğini belirterek, "Yaşlılarımıza yardımcı olmak için geldik. Bahçesini temizledik, evinin bir takım ihtiyaçlarını giderdik. İleride bizler de yaşlanacağız ve şimdi onların halinden anlamamız gerekiyor. Üniversite öğrencilerinin derslerinden ayrı kalan vakitlerini bu şekilde değerlendirmelerini öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Kocatürk'de, bu gibi faaliyetlerin devam edeceğini söyleyerek, "12 yıldır yaşlımıza, engellilerimize, yetim çocuklarımıza yardım ediyoruz. Bu ay da bir çalışma yapalım dedik. Erzincan genelinde 20 aile ve 100 gönüllü gençle beraber aileler ziyaret edildi. Onların bahçe bakımı, kış nedeniyle evlerinin temizliği, onlarla sohbet, onlarla güzel vakit geçirmek istedik. Bugün Mustafa dedenin yanına geldik. Bol bol hayır duasını aldık. İnşallah bizim gibi gönüllüler örnek çalışmalar yapar" ifadelerine yer verdi.

Gençler, bakıma muhtaç yaşlıların evlerini ve bahçelerini temizleyip ihtiyaçlarını karşılıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençler, bakıma muhtaç yaşlıların evlerini ve bahçelerini temizleyip ihtiyaçlarını karşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement