Ünlü Kadınların İsimleri Vikipedi'ye Eklendi - Son Dakika
Güncel

Ünlü Kadınların İsimleri Vikipedi'ye Eklendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Etkinlikten detaylar Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Üyesi Selen Doğan konuşma Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti'nin konuşması Ünlü kadınların isimleri Vikipedi'ye eklendi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Vikipedi'ye Kadınları yazıyoruz" etkinliğinde, Vikipedi'de ismi bulunmayan çeşitli meslek gruplarından kadınların isimleri katılımcılar tarafından eklendi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Vikipedi'ye Kadınları yazıyoruz" etkinliğinde, Vikipedi'de ismi bulunmayan çeşitli meslek gruplarından kadınların isimleri katılımcılar tarafından eklendi.

07.03.2016 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Etkinlikten detaylar

Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Üyesi Selen Doğan konuşma

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti'nin konuşması Ünlü kadınların isimleri Vikipedi'ye eklendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Vikipedi'ye Kadınları yazıyoruz" etkinliğinde, Vikipedi'de ismi bulunmayan çeşitli meslek gruplarından kadınların isimleri katılımcılar tarafından eklendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Vikipedi'ye Kadınları yazıyoruz" etkinliğinde, Vikipedi'de ismi bulunmayan çeşitli meslek gruplarından kadınların isimleri katılımcılar tarafından eklendi.

Finlandiya Büyükelçiliği ile Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin işbirliği ile Cer Modern'de düzenlenen etkinlikte konuşan Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Finlandiya'da demokrasiyi ve cinsiyet eşitliğini geliştirmeye yönelik çabaların yaklaşık yüz yıldır sarf edildiğini söyledi.

Ülkesinde kadınlara sunulan olanakları anlatan Vaskunlahti, Finlandiya'da iş gücünün yaklaşık yüzde 48'ini kadınların oluşturduğunu kaydetti.

"Vikipedya'da cinsiyet açısından bir ön yargı olduğu belgelenmiş ve bilinen bir gerçektir. Yarın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Fin vikipedyacılar Kiesma Çağdaş Sanat Müzesi ve Helsinki Üniversitesi Kütüphanesi işbirliği ile düzenlenen etkinlikte Helsinki'de bir araya gelecekler" diyen Büyükelçi Vaskunlahti, bundan ilham alarak Cer Modern'de bu etkinliği yaptıklarını belirtti.

Vaskunlahti, Vikipedi'de Fin medyasındaki biyografi makalelerinin sadece yüzde 19'unun kadınlarla ilgili olduğunu, Türkiye'de de bu durumun çok farklı olmadığını ifade etti.

Türkiye'de kadın sorunlarını aktif bir şekilde göğüsleyen insanlarla tanıştığını söyleyen Vaskunlahti, "Toplumun tümü kadınların güçlü kılınması için birlikte çalışmalı ve buna katkıda bulunmalıdır" dedi.

Etkinlikte, Uçan Süpürge Yönetim Kurulu Üyesi Selen Doğan ve Sosyal Medya sorumlusu Onur Mete de konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, katılımcılardan bazıları Vikipedi gönüllülerinin teknik bilgilendirmeleriyle, eski basketbolcu Gülseren Gönül, yönetmen Belmin Söylemez ve heykel sanatçısı Füsun Onur'u Vikipedi'ye ekledi.

Ünlü Kadınların İsimleri Vikipedi\'ye Eklendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlü Kadınların İsimleri Vikipedi'ye Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement