Ünlülerin "Uyuşturucu" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Ünlülerin "Uyuşturucu" Davasında Karar

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Sarp Apak ve Şahin Irmak ile şarkıcı Mehmet Erdem'in de aralarında bulunduğu 32 sanığın, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan beraatine hükmederken, bu sanıklara "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan verdiği onar aylık hapis cezasını, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla erteledi.

15.10.2015 18:26

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Sarp Apak ve Şahin Irmak ile şarkıcı Mehmet Erdem'in de aralarında bulunduğu 32 sanığın, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan beraatine hükmederken, bu sanıklara "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan verdiği onar aylık hapis cezasını, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla erteledi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu olan sanıklar Zeki Yalçın ve Cemil Zirek ile oyuncu Vedi İzzi'nin de aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmaya gelmeyen oyuncu ve şarkıcıların da aralarında bulunduğu diğer sanıkları ise avukatları temsil etti.

Duruşmada, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunan oyuncular Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Barış Güney ve Eray Özbal'ın bu taleplerinin, dosyanın aydınlanmasına katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddine hükmedildiği tutanağa geçirildi.

İmirzalıoğlu'nun avukatı Mutlu: "Müvekkilim yurtdışında içtiği için beraat etsin"

Duruşmada, sanık ve sanık avukatları, savcılık mütalaasına karşı savunma yaptı.

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun avukatı Cemalettin Mutlu, müvekkilinin "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan cezalandırılması yönündeki mütalaaya katılmadığını belirterek, "Müvekkilim Türkiye'de uyuşturucu madde kullanmadığını, kanında çıkan maddeyi, operasyondan kısa bir süre önce gittiği Simi Adası'nda yanlışlıkla kullanmış olabileceğini, tercüme hatasıyla beyan etmiştir. Türkiye'de bu suç işlenmediği için yurtdışında işlenen suçun cezalandırılamayacağını düşünüyorum ve beraat istiyorum" dedi.

Diğer sanık ve sanık avukatları da beraat talebinde bulundu.

Örgüt suçundan yargılanan 17 sanığa beraat

Savunmaların ardından, karar verileceği belirtilerek, duruşmaya ara verildi. Öğleden sonra tekrar başlayan duruşmada, mahkeme heyetince, davaya ilişkin karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, "suç örgütü kurmak" suçundan yargılanan Fırat Dağtaş ve Ahmet Çardak, "suç örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 15 sanık ve "suç örgütüne yardım etmek" suçundan yargılanan oyuncu Hakan Yılmaz'ın, suçlarının sabit olmadığı gerekçesiyle bu suçlardan beraatini kararlaştırdı.

"Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan yargılanan oyuncular Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi ile diğer sanıklar Fırat Dağtaş, Dilek Dağtaş ve Mehmet Fırat Alyamaç'ın suçlarının sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar veren heyet, "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılanan polis memuru Fatih Argın'ın da yine bu suçtan beraatine hükmetti.

Ünlülerin cezası ertelendi

Mahkeme heyeti, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan yargılanan oyuncu sanıklar Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Ersin Korkut, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Murat Yıldırım, Şahin Irmak, Gökçe Özyol, Erdem Baş, Mustafa Şinasi Yurtsever, Murat Eken, Hanifi Eray Özbal, Kaan Razgırat, Onur Buldu, Cemil Büyükdöğerli, Kaan Uysaler, Vedi İzzi ve Duygu Yetiş, şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir, yönetmen Uluç Bayraktar, Özgür Çakıt, Selma Yılmaz, Uğur Bilgin, Gökhan Akpınarlı, Murat Özbudak, Eray Türkmen, Cihan Güçlü, Barış Güney, Sinem Gürtekin Karel, Mehmet Kaya Hakyemez ve Mehmet Cem Karcı hakkında, suçun sabit olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verirken, "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan ise suçun işleniş şekli, özelliği, cezanın alt sınırdan yeterli olacağı ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle sanıkların 10 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Heyet 10 aylık hapis cezasının 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla ertelenmesini de karara bağladı.

"Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan, delil elde edilemediği ve uyuşturucu madde ticaretini yapmak suçundan ceza verildiği gerekçesiyle beraat eden sanıklar, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan ceza aldı. Buna göre heyet, Ahmet Yılmaz'ı 5 yıl, Özhan Binici, Nusret Aldemir ve Abdurrezak Şin'i 4 yıl ikişer ay, Ahmet Çardak'ı 5 yıl 10 ay, Ahmet Sağlam'ı 7 yıl 6 ay, Zeki Yalçın'ı 6 yıl 3 ay, Cemil Zirek'i 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan yargılanan İbrahim Bayraktar, Burhan Albayrak ve Aydın Kardaş'a 6 yıl üçer ay, Mustafa Çardak'a 5 yıl 10 ay, Murat Yaşar, Şengül Yaşar ve Gül Zirek'e de 7 yıl 9 ay onar gün hapis cezası öngörürken, sadece "uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan yargılanan sanık Recep Davulcu'ya bu suçtan verdiği 10 aylık hapis cezasını ise yine 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla erteledi.

Mahkeme heyeti başkanı kararı okuduktan sonra, tüm suçlardan beraat eden sanıklardan Fırat Dağtaş, Dilek Dağtaş, Rıza Kocaoğlu ve Fatih Argın'ın, gözaltında ve tutuklulukta geçirdikleri sürelerle ilgili tazminat talebinde bulunabileceğini de hatırlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlülerin 'Uyuşturucu' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement