Uü'de "Günümüz Toplumunda Kadın ve Şiddet" Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Uü'de "Günümüz Toplumunda Kadın ve Şiddet" Söyleşisi

CHP İstanbul Milletvekili ve siyaset bilimci Prof.Dr.Binnaz Toprak ile Gazeteci Yazar Zeynep Oral "Günümüz Toplumunda Kadın ve Şiddet" konusundaki görüşlerini, Yüz Yüze Söyleşileri'nde öğrencilerle paylaştı.

16.03.2012 17:00

CHP İstanbul Milletvekili ve siyaset bilimci Prof. Dr. Binnaz Toprak ile Gazeteci Yazar Zeynep Oral "Günümüz Toplumunda Kadın ve Şiddet" konusundaki görüşlerini, Yüz Yüze Söyleşileri'nde öğrencilerle paylaştı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Nilüfer Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği söyleşi, Rektörlük A Salonunda yapıldı.

CHP Milletvekili Prof. Dr. Binnaz Toprak, panele katılan erkek öğrencilere teşekkür ederek, kadın hakları konusunda yasaların bulunmasına rağmen bunun bazen işe yaramadığını anlattı ve önemli olanın toplumda kadın ve erkeğe verilen roller olduğunu söyledi.

Toprak, 8 yıllık kesintisiz eğitimin başarılı bir proje olduğunu, bundan vazgeçilmesiyle en çok yoksul aile çocuklarının ve engellilerin olumsuz etkileneceğini dile getirdi.

Prof. Dr. Toprak, "13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz davasında, 2 çocuğun isteyerek ilişkiye girdiği söylenip sanıklara ceza verilmiyorsa, reşitlik yaşının da 13'e indirilmesi gerekiyor" dedi.

Oral ise, Türkiye'de her yerde şiddet bulunduğunu belirterek, "Örneğin Sivas olaylarının zaman aşımına uğraması benim için şiddettir. Meclisteki 4+4+4 de benim için şiddettir" diye konuştu.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uü'de 'Günümüz Toplumunda Kadın ve Şiddet' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement