Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

(KOSGEB) ortaklaşa düzenlediği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ne katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

24.05.2013 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın

(KOSGEB) ortaklaşa düzenlediği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ne katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Vali Güzeloğlu MESOB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika töreninin açılışında, MESOB'un il genelinde Türkiye'nin gelişim ve değişim sürecinde en önemli kavramın üretim ve buna bağlı olarak girişimcilik olduğunu ifade eti.

Türkiye'nin ekonomik anlamda uluslararası büyük başarılara imza attığını belirten Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"2023 hedefine doğru yol alırken hedeflerimize ulaşmak için mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Bugün girişimcilerimize 100 bin TL'ye varan, doğrudan 30 bin lirası hibe, kalanı ise 2 yıl ödemesiz olmak üzere faizsiz krediler verilmektedir. İş yerinizi kurduktan sonra uluslararası alanda yapacağınız ticaret bağlantıları, fuarlara katılma ücretleri ve bunun gibi bütün giderleriniz dahil hepsine dönük çok büyük katkılar var. Bunların hepsi genç nüfusun girişimci olması, hedeflere bizi taşıması ve istediğimiz ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması için gereklidir. Biz sizlerden bunu bekliyoruz. Eğitim durumunuz ne olursa olsun, burada aldığınız eğitim ile girişimci kavramını bu boyutta temsil edecek ve ileriye taşıyacaksınız. Bizim size güvenimiz tam. Girişimcilik alanında ilerde yapacağınız çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum."

MESOB Başkanı Talat Dinçer ise, bilinçli, işini iyi bilen, planlamasını iyi yapan gençler yetiştirebilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından bir aylık kurs sonrasında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları verildi.

Törene Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İş-Kur Müdürü Mustafa Kutlu, KOSGEB Müdürü Mehmet Yılmaz, MESOB Başkanı Talat Dinçer katıldı. - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement